Mii de oameni, în stradă la Iași. "Copilul tău vrea să vorbească cu tine, tu vrei?"

Duminică, Iaşul a fost capitala valorilor tradiţionale ale familiei. Mii de persoane au participat la Marşul pentru Familie, organizat cu scopul de a sublinia faptul că familia este cel mai important grup social.

Peste 3500 de persoane au mărşăluit duminică după-amiază pe străzile Iaşului, în semn de susţinere faţă de valorile tradiţionale ale familiei. Participanţii au pornit din Parcul Copou spre Universitatea „Al. I. Cuza", Fundaţie, Piaţa Unirii, Primărie şi s-au oprit în Capătul Bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Ei au purtat bannere cu mesaje de genul: „Mami, tati, am nevoie de voi, nu de lucruri!", „Visele copilului sunt realitățile lui", „Copilul tău vrea să vorbească cu tine, tu vrei?", „Mami, tati, am nevoie de iubirea voastră!", „Copilul iubit pentru ceea ce este va fi un copil fericit.", „Fiecare copil poate face lumea mai bună", „Mami, tati, îmi dați o îmbrățișare?".

Participanți de toate vârstele și-au manifestat dorința de a trăi într-o familie tradițională, o familie care are la bază valori morale.

„Noi susținem viitorul copiilor noștri. (...) Pentru mine familia înseamnă totul; căminul, liniștea, trecutul, viitorul. Totul e legat de familie. Nimic nu se poate fără familie", a spus Silviu Hrițcu, 41 de ani.

„Am venit la acest marș pentru că dorim să ne exprimăm profundele sentimente de atașament față de familia pe care noi o considerăm normală, ortodoxă, familia dintotdeauna, familia care reprezintă de fapt nucleul societății și pentru faptul că dorim ca și tinerii, mai ales copiii, să trăiască normalitatea. Nu înseamnă că suntem împotriva altcuiva", a zis și Rodica Dorobanțu Ichim. 

Marşul pentru Familie a fost organizat de Asociaţia Familia Tradiţională, cu sprijinul altor instituții locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel