Hunor: Aurescu "din şcoala Năstase". Adrian Năstase: Îl vor vota şi parlamentarii PSD

Adrian Năstase/ Foto Agerpres
Adrian Năstase/ Foto Agerpres

"După declaratia de astăzi a lui Kelemen Hunor, cred că Bogdan Aurescu va obtine un vot masiv de sustinere in comisiile parlamentare. Sunt convins că, după această  afirmatie, si parlamentarii PSD ii vor da un vot pozitiv, chiar daca acceptarea de către el de a face parte din guvernul Orban este discutabilă", apreciază Adrian Năstase.

"După declaratia de astăzi a lui Kelemen Hunor, cred că Bogdan Aurescu va obtine un vot masiv de sustinere in comisiile parlamentare. Sunt convins că, după această  afirmatie, si parlamentarii PSD ii vor da un vot pozitiv, chiar daca acceptarea de către el de a face parte din guvernul Orban este discutabilă.

Kelemen Hunor ii reprosează lui Aurescu nu faptul că face parte din „scoala Năstase” ci, in realitate, faptul ca a mers pe linia unor mari diplomati români, respingând excesele promovate de Ungaria sau de lideri UDMR, in afara standardelor europene, in materia drepturilor pentru minorităti (drepturi 'colective', 'legitimatia pentru ungurii din afara granitelor', etc).  Contributia lui in dosarul delimitării maritime cu Ucraina, proiect pornit in 2004 de guvernul pe care l-am condus,  a  fost esentială. Iar calitatea sa actuală de membru al Comisiei de drept international a Natiunilor Unite nu mai are nevoie de  comentarii. Sper, oricum, ca guvernul României – indiferent care va fi el – să nu uite că anul viitor se implinesc 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon!" Probabil că liderul UDMR ar fi preferat, la externe, pe cineva din 'scoala lui Viktor Orban'?!", a scris Adrian Năstase pe blogul său. 

Ce a declarat Kelemen Hunor

„Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat luni, la Parlament, dupa ce a semnat un acord politic pentru sprijinirea guvernului Ludovic Orban, ca nu este de acord cu ministrii propusi la Externe (Bogdan Aurescu) si Aparare (Nicolae Ciuca) si ca maghiarii au si alte ministri in vizor, dar nu i-a numit si pe aceia:

  • „I-am spus si dlui Orban, sa readuci intr-un guvern liberal un om din scoala lui Nastase nu inseamna o prea mare intelegere a ce are nevoie Romania astazi. Dar este treaba lor, nu este treaba noastra, eu voi fi maine in campanie, deci nu pot vota nici pentru nici impotriva dlui Aurescu. Din punctul meu de vedere este o greseala, PNL are foarte multi oameni din partid sau apropiati de centru-dreapta, puteai sa aduci un diplomat la fel de bun dar cu vederi mult mai deschise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel