Hunedoara: Primăria Deva sprijină firmele admise în Programul Start-Up Nation 2018-2019

Primăria Deva va sprijini, din punct de vedere administrativ, cele 38 de firme locale ce au fost admise în Programul de finanţare nerambursabilă Start-Up Nation 2018-2019, reprezentanţii acestor societăţi având posibilitatea să fie consiliaţi de un serviciu special al autorităţii locale pentru a-şi putea derula afacerea în bune condiţii.

'Primăria municipiului Deva, prin Serviciul Investitori, Relaţii Externe, a început deja contactarea şi consilierea firmelor cu sediul în localitate, care au fost admise pentru finanţare, în vederea oferirii suportului administrativ necesar pentru implementarea proiectelor şi a îndeplinirii indicatorilor asumaţi', a declarat vineri purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mona Voinescu.

Firmele din Deva admise în Programul Start-Up Nation au depus proiecte dintre cele mai diverse, de la fabricarea încălţămintei, activităţi de fitness sau restaurante până la întreţinerea şi repararea autovehiculelor ori activităţi de închiriere şi leasing cu autoturisme şi autovehicule rutiere uşoare. Pe lista proiectelor finanţate se mai află companii care propun fabricarea de uşi şi ferestre din metal, activităţi de editare a cărţilor, fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie, activităţi de realizare a soft-ului la comandă.

Potrivit datelor comunicate autorităţilor locale de Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului Timişoara, 38 de firme cu sediul în Deva au fost admise pentru a primi finanţare nerambursabilă prin Start-Up Nation, cumulând o sumă totală de 7,5 milioane lei. Obiectivul principal al Programului Start-Up Nation îl constituie stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii şi îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, crearea de noi locuri de muncă, inserţia pe piaţă muncii a persoanelor defavorizate, şomerilor şi absolvenţilor, precum şi creşterea investiţiilor în tehnologii noi inovative, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel