Hunedoara: 300 de copii din familii defavorizate au primit rechizite din partea Episcopiei Devei

Trei sute de copii din judeţul Hunedoara, care fac parte din familii defavorizate, au primit ghiozdane cu rechizite din partea Episcopiei Devei, pentru a începe în condiţii bune noul an şcolar, donaţia fiind făcută cu sprijinul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Deva.

Totodată, elevii cu probleme sociale au primit din partea Episcopiei Devei 500 de kituri şcolare, ce au fost împărţite deja în toate eparhiile judeţului.

"Şcoala constituie fundamentul şi premisa esenţială în dezvoltarea unei societăţi civilizate, în care valorile autentice ale culturii şi identităţii naţionale şi principiile de conduită morală sunt infuzate celor care participă la procesul educaţional în mod continuu, conform programei de învăţământ. Parteneriatul dintre Şcoală şi Biserică nu este decât o reiterare a ceea ce Biserica a constituit de-a lungul veacurilor, o oază de cultură şi de formare a marilor şcoli care, alături de familie, au constituit temelia dezvoltării culturii româneşti", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Episcopiei Devei.

Tot în contextul acţiunilor de prevenire a abandonului şcolar, episcopia acordă în acest an bursa de studiu "Părintele Arsenie Boca", dar şi burse acordate de unele parohii din Episcopia Devei şi Hunedoarei.

De asemenea, peste 120 de copii primesc o masă caldă la prânz în cadrul proiectului "Masa Bucuriei", a informat Episcopia Devei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel