HTC-Google, tranzacție importantă

Alphabet Inc, compania mamă a gigantului american Google, a anunţat joi că va plăti 1,1 miliarde de dolari în numerar pentru a achiziţiona subsidiara grupului taiwanez HTC Corp care produce smartphone-uri pentru firma americană Pixel, transmit Reuters, DPA şi Bloomberg. 

Conform acordului, Google va obţine licenţierea neexclusivă a drepturilor de proprietate intelectuală ale HTC şi îi va prelua integral pe cei 2.000 de angajaţi ai HTC care produc smartphone-uri pentru Pixel. 

De mult timp HTC este partener al Google şi unii analişti estimează că telefoanele mobile inteligente Pixel reprezintă 20% din livrările de smartphone-uri ale HTC. 

Dar grupul taiwanez, care odată vindea pe plan global unul din zece telefoane mobile inteligente, s-a confruntat cu un declin semnificativ al cotei sale de piaţă, din cauza concurenţei de la Apple, Samsung Electronics şi rivalele din China. 

Este a doua tranzacţie majoră realizată de Google în sectorul producerii telefoanelor mobile inteligente, după ce în 2012 a achiziţionat Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde de dolari şi a vândut-o grupului chinez Lenovo pentru mai puţin de trei miliarde de dolari, doi ani mai târziu. 

Joi, acţiunile HTCau fost oprite d ela tranzacţionare, în urma informaţiilor privind acordul cu Google. Anul acesta, titlurile au scăzut cu 12%, capitalizarea bursieră a HTC fiind evaluată la aproximativ 1,9 miliarde de dolari, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel