Surpriză de proporții în urma informațiilor primite de la trei librării bucureștene privind preferințele hoților bibliofili. Potrivit b365.ro, bucureștenii care au sustras cărți din librării, în anul care a trecut, au dorit să înveţe cuvinte noi, să se pună la punct cu legislația rutieră și să se pregătească pentru plecarea în Barcelona.
[caption id="attachment_277851" align="alignleft" width="276"] Sursa foto: b365.ro[/caption]Astfel, potrivit informațiilor oferite de Librăriile Mihai Eminescu, din Capitală, Dicţionarul Explicativ al Limbii Române, în valoare de 110 lei, a fost cea mai furată carte, în pofida faptului că volumul cântărește peste 2 kilograme.
În preferințele hoților din Librăriile Mihai Eminescu, pe locul secund s-a clasat Medierea- O perspectivă psihologică asupra soluţionării conflictelor, de Freddie Strasser şi Paul Randolph, o carte care se vinde, atunci când nu este furată, cu 35 de lei.
Hoții care au acţionat în librăriile Diverta, au vrut să înveţe legislaţia rutieră: cea mai furată carte a anului trecut este, aici, Curs de Legislaţie Rutieră, Mecanică, Prim ajutor, conduită preventivă 2012, de Dan Teodorescu, al cărei preț este de 18,5 lei.
Pe locul doi, în topul celor mai furate cărţi de la Diverta, este volumul 4 de la Jurnalul unui Puşti, scris de Jeff Kinney, pentru care cei dornici să o citească, fără a o sustrage din librărie, ar trebui să scoată din portofel 33 de lei
Hoții bucureșteni, se pare, că se pregătesc și de călătorii, după ce şi-au pus la punct limba română şi şi-au luat permisul de conducere, potrivit topului cu cele mai furate cărți de la librăriile Humanitas, unde, pe primele două locuri, sunt clasate ghiduri turistice.
La librăria Humanitas Kretzulescu, cea mai furată carte în 2012 a fost Ghid Turistic Barcelona, urmată de ghidul turistic al Londrei, ambele vândute la prețul de 35 de lei, fiecare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu