Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac nu va mai fi construit pentru prima dată în ultimii 16 ani

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Singurul hotel de gheață din România nu va mai fi inaugurat în acest an, din lipsa gheții.

Hotelierii de la Bâlea Lac nu vor putea construi singurul hotel de gheață din munții Făgăraș, din cauza lipsei gheții, fiind o premieră în ultimii 16 ani, conform Agerpres.

„Hotelul de Gheață nu se va mai construi in acest sezon, din cauza lipsei de gheață", a declarat Alexandru Uncheșel, din partea Hotelul de Gheață.
Deși la Bâlea lac este un strat de zăpadă de 166 de centimetri și temperaturile sunt de -17 grade Celsius, construirea hotelului nu ar mai fi atât de rentabil precum în alți ani. În sezoanele precedente, hotelul era inaugurat de Crăciun și găzduia turiști până aproape de sărbătorile pascale.

Gheață insuficientă

Hotelul era construit din bucăți mari de gheață, tăiate din Lacul Bâlea cu drujba. Însă, din cauza căldurii din luna decembrie, lacul nu a înghețat suficient de repede și de mult, iar materia primă pentru hotel nu a mai fost disponibilă precum în ceilalți ani.

Turiști din mai multe țări au rezervat deja camere pentru hotelul de gheață, dar vor trebui să aștepte următoarea iarnă, cu speranța că temperaturile vor fi și mai scăzute, pentru a permite construirea hotelului și bisericii din gheață, precum și igluurile din ceilalți ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel