EXCLUSIV  HORIA GÂRBEA, de la profesia de inginer, la director al celui mai tânăr teatru bucureștean

HORIA GÂRBEA, directorul Teatrul Dramaturgilor Români, cel mai tânăr teatru din Capitală, este invitatul DC News, la interviul de duminică, 4 martie. 

DC News continuă seria interviurilor. În ediția de duminică, începând cu orele 11,00, HORIA GÂRBEA vine în redacția DC News, unde va face dezvăluiri despre cel mai tânăr teatru din Capitală, despe relația cu Gabriela Firea, dar și despe proiectele în anul Centenarului. 

Interviul cu HORIA GÂRBEA va putea fi urmărit pe site-ul WWW.DCNEWS.RO, dar și pe pagina de Facebook a site-ului, duminică, 4 martie, începând cu ora 11:00. HORIA GÂRBEA va fi intervievat de către Crișan Andreescu.

Cine este HORIA GÂRBEA

Născut  în București, Horia Gârbea este doctor în inginerie, cu o teză din domeniul fiabilității construcțiilor, fiind în același timp cadru didactic la Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului din București din 1987. A publicat 8 volume cu caracter științific și didactic.

În domeniul literar, a debutat în 1982 cu poezie. A fost membru al cenaclului Universitas, condus de criticul Mircea Martin. Din 2000 a fost secretar al sectiei de dramaturgie a Asociației Scriitorilor București. Apoi, din noiembrie 2003, secretar al Asociației Scriitorilor București, ales președinte al ASB în 2005. Membru al Comitetului director al Uniunii Scriitorilor din 2005.

După revoluția din 1989 a avut o activitate intensă de publicist și autor de literatură. A publicat poezie, proză, teatru, critică literară si teatrală, eseuri, în total 12 piese reprezentate în țară precum și în Anglia și Franța. A tradus în română și a adaptat pentru scenă 16 piese de Jacques Copi, Pierre Corneille, S.I.Witkiewicz, Fernando Arrabal, A.P.Cehov, N. Machiavelli, Dario Fo, Tennessee Williams, Marivaux etc. A publicat 23 de volume de literatură, obâinând numeroase premii literare. Romanul Căderea Bastiliei a fost distins cu trei premii naționale în 1998.

După 2010 face parte din echipa coordonată de George Volceanov pentru retraducerea integrală a operei lui Shakespeare. A tradus 9 piese de William Shakespeare, dintre care trei în colaborare, și numeroase sonete ale acestuia.

În 1998 a început să realizeze scenarii de filme si show-uri pentru televiziune la Pro TV, apoi la Prima TV, Național TV etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel