Horațiu Moldovan, despre pacienta arsă la Floreasca: Dezinfectantul folosit nu a fost potrivit

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Secretarul de stat a oferit detalii despte tragicul incident care a avut loc la Spitalul de Urgență Floreasca.

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat că incidentul în care o femeie a fost arsă pe masa de operație a Spitalului Floreasca a avut loc din cauza unui biocid folosit în mod greșit.

„Este un biocid care este aprobat pentru a fi folosit în România, dar este un biocid care este folosit pentru spălarea chirurgicală a mâinilor chirurgului și a mâinilor personalului, nu este un biocid destinat dezinfecției tegumentare a pacientului. Acesta este diferența pe care a precizat-o domnul ministru și care este reală", a explicat Moldovan.

Detaliile incidentului, în ceață din pricina anchetei aflate în desfășurare

„Nu avem o explicație pentru ce a fost folosită această substanță deoarece am controlat și Spitalul Floreasca era dotat substanțelor indicate în acest sens. Se pot incrimina diverse lucruri, dar această anchetă se află în desfășurare și nu putem da explicații parțiale înainte de finalizarea ei", a adăugat Moldovan.

Anunțul către autorități, întârziat

Secretarul de stat a spus și că managerul unității medicare nu a anunțat autoritățile pe motiv că voia să afle mai multe detalii privind tragicul incident: „Am vorbit cu managerul spitalului de mai multe ori în ultimele zile, a fost participativ în general, și explicația pentru care nu a anunțat Direcția Sanitară a Municipiului București, Ministerul Sănătății și ANMCS-ul, acesta fiind un eveniment santinelă care trebuia raportat, a fost că a dorit să declanșeze întâi ancheta internă, managerială, în cadrul Spitalului Floreasca, pentru a avea date mai complete pe care să le comunice".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel