Hong Kong: Mii de persoane au participat la un marş antiguvernamental

Mii de persoane au ieşit duminică pe străzile din centrul Hong Kong-ului pentru a lua parte la un marş de protest contra unui controversat proiect de lege privind extrădarea, transmite dpa.

Participanţii la marş au strigat Jos legea rea! şi Recuperarea Hong Kong-ului, revoluţia noastră.

Vrem ca extrădarea să fie înlăturată, dar în special după protestele din iunie şi iulie nu suntem de acord cu guvernul şi poliţia, a declarat unul dintre demonstranţi, Leo Wu. 

Protestul ar fi trebuit iniţial să aibă loc în districtul Sheung Wan, o zonă turistică populară din Hong Kong, dar întrucât nu au primit aprobarea din partea autorităţilor, zecile de mii de demonstranţi s-au îndreptat în direcţia opusă, ajungând în districtul comercial, unde se află şi cartierul general al poliţiei.

Poliţia autorizase pentru duminică după-amiază o demonstraţie într-un parc din Hong Kong, dar interzisese marşul de protest.

Sâmbătă, forţele de ordine din Hong Kong au folosit gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de aproximativ 200 de manifestanţi, în contextul unei noi zile de mobilizare a opozanţilor guvernului local pro-Beijing. 

Incidentele au avut loc în orăşelul Yuen Long, în apropiere de graniţa cu partea continentală a Chinei. Exact cu o săptămână în urmă, în gara acestui oraş aproximativ 100 de bărbaţi îmbrăcaţi în tricouri albe şi înarmaţi cu bâte de baseball, presupuşi membri ai Triadelor (bande de criminalitate organizată din Hong Kong), au luat la bătaie protestatarii care se întorceau din insula Hong Kong, unde participaseră la o amplă manifestaţie antiguvernamentală.

Hong Kong-ul trece de şapte săptămâni prin cea mai gravă criză din istoria sa recentă, marcată de ample manifestaţii paşnice contra guvernului local pro-Beijing, dar şi de confruntări sporadice între demonstranţi radicali şi poliţişti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel