Hollande îşi anulează vizita din Polonia. Relaţie tensionată

Preşedintele francez Francois Hollande şi-a anulat vizita pe care urma să o facă în Polonia. Motivul ar fi legat de faptul că Executivul de la Varşovia a decis să achiziţioneze elicoptere americane, în locul celor Airbus, care ar fi urmat să fie produse la Caracal. 

Relaţiile dintre Polonia şi Franţa se răcesc după ce Varşovia a decis să întrerupă negocierile pentru achiziţionarea a 50 de elicoptere militare. Contractul ar fi avut o valoare de 3,14 miliarde de euro şi ar fi urmat să fie produse în România, la Caracal. 

În aceste condiţii, preşedintele Franţei a decis să îşi anuleze vizita pe care o programase în Polonia. Mai mult decât atât, ministrul francez al apărării şi-a anulat şi el vizita de la Varşovia pentru acelaşi motiv. 

Avem impresia că am fost duşi de nas de guvernul polonez câteva luni. Niciodată nu am fost trataţi de un guvern înt-un asemenea mod. Aribus a dorit să investească în Polonia şi să construiască o industrie aerospaţială competitivă în această ţară. Dar Guvernul Polonez ne-a trântit uşa în nas. O să luăm notă de asta, a declarat Tom Enders, directorul general al Airbus, citat de defensenews.com

Polonia ar fi renunţat la achiziţionarea aparatelor de zbor după ce ar fi primit o ofertă mai avantajoasă din partea americanilor. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel