EXCLUSIV  HIV SIMPTOME banale care trebuie să vă trimită URGENT la medic

HIV SIMPTOME
HIV SIMPTOME

Infecţia cu HIV are SIMPTOME aparent banale, dar care trebuie să vă trimită urgent la medic.

Infecţia cu HIV are SIMPTOME aparent banale dar care trebuie să vă trimită de urgenţă la medic. A vorbit despre acest subiect prof. Simona Ruță, șefa catedrei de virusologie de la UMF Carola Davila București, în cadrul unui interviul acordat DC News.

Citeşte şi: Infecţie HIV. Prof. Ruţă: "Aceştia sunt CEI MAI vulnerabili" - VIDEO

Întrebată de moderatorul emisiunii, prof. dr. Irinel Popescu, despre simptomele infecţiei cu HIV, Simona Ruţă a răspuns:

"Din acest punct de vedere lucurile stau destul de prost pentru că infecţia HIV este foarte mult timp asimptomatică. Există trei stadii importante: primul stadiu – infecţia primară care se poate manifesta asemenea unei boli care este cunoscută – mononucleoza infecţioasă – „boala sărutului”, care se manifestă cu febră, limfadenopatii, faringită şi stare profundă de astenie. Acesta ar fi un semn care să ducă pacientul  la medic însă de cele mai multe ori simptomatologia este tranzitorie şi intrăm într-o foarte lungă perioadă asimptomatică. În această perioadă virusul se multiplică masiv, organismul încearcă să lupte cu acesta, parţial reuşeşte. […]

[citeste si]

Sistemul imunitar nu reuşeşte să facă faţă infecţiei

"La un moment dat sistemul imunitar nu mai reuşeşte să ţină pasul cu replicarea virală care este extrem de rapidă şi virusul devine prezent în concentraţii foarte mari în sânge şi atunci intrăm în fazele simptomatice care nu sunt nici ele foarte caracteristice şi se manifestă printr-o suită  de infecţii pe care le numim oportuniste. Infecţii banale care sunt însă mai pregnante, răspund mai greu la tratament, se complică mai frecvent şi care aduc pacientul la medic. În faţa unei astfel de infecţii întotdeauna se testează pentru HIV şi de multe ori se şi găseşte, dar atunci deja este într-un stadiu avansat care evoluează de ceva ani", a precizat prof. Simona Ruță.

DECLARAŢIA SIMONEI RUŢĂ AICI:

ÎNTREAGA EMISIUNE AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel