Hipopotam, rătăcit pe străzile unui oraș din Mexic

jungla_urbana
jungla_urbana

"Tyson", un hipopotam de Nil, cu o greutate de 600 de kilograme, care rătăcea liber printr-o zonă locuită din statul mexican Veracruz (est), a fost capturat după zece zile de monitorizare atentă, au informat marţi autorităţile locale, citate de DPA.

Prezenţa în zonă a impozantului animal, considerat "potenţial periculos", fusese semnalată autorităţilor la sfârşitul lunii februarie, potrivit relatărilor apărute în presa locală. 

Hipopotamul, poreclit "Tyson" de către oamenii din oraşul Las Choapas, a câştigat simpatia localnicilor, care i-au creat chiar şi o pagină de Facebook. 

A fost nevoie de circa zece zile pentru ca autorităţile de protecţie a mediului (Profepa) să studieze comportamentul acestui mamifer şi să stabilească o strategie de capturare, care a presupus ademenirea cu alimente (fructe şi legume), fără a folosi tranchilizante. 

Mutat în rezervație 

Tyson a fost apoi "plasat într-o cuşcă specială de transport", potrivit lui Profepa. Animalul, cu o înălţime de 1,15 metri şi o lungime de 2,20 metri, a fost mutat într-o zonă protejată, unde va rămâne "până când situaţia sa juridică va fi clarificată". 

Profepa nu a reuşit să determine provenienţa animalului, a cărui vârstă este estimată la trei ani, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel