Hillerin, scrisoare Giuliani: Nici nu vă dați seama în ce plasă ați căzut

Jurnalistul Patrick Andre de Hillerin lansează o temă care ar trebui să pună pe gânduri ziariștii și cititorii de presă din România și mai ales pe cei care vor să înțeleagă adevărul despre bătălia politică de la noi. 

Jurnalistul rememorează cazul scrisorii lui Rudolph Giuliani prin care critica acțiunile DNA și despre care a recunoscut că a fost plătit să își exprime părerea pe baza unui raport.

"A scris un lobbyst din SUA despre problemele din România, criticând ceva. Lumea s-a prins, a reacționat, a dezavuat, a condamnat demersul. Genial. Nici nu vă dați seama în ce plasă ați căzut. Mai ales cei care se consideră oameni de presă și de comunicare. Dacă-mi permiteți", își începe "pledoaria" Hillerin

Presa dezinteresată nu laudă, ci critică

Hillerin remarcă faptul că rolul presei este acela de a critica și nu a lăuda ceea ce într-un anumit context naște suspiciuni la fel ca și în cazul Giuliani. "În general, presa, națională, dar mai ales internațională, nu laudă. Nu e în fișa postului. Așadar, presa nu laudă, ci critică. Când un ziarist critică pe cineva, poți să te întrebi dacă o face sau nu interesat. De obicei, nu. Dacă, însă, un ziarist laudă pe cineva, e destul de clar că a ieșit din regulile jocului și că nu e neapărat cosher. Dacă nu vorbim despre artiști, charity, piese de teatru sau filme (printre puține altele). Acum, că am căzut de acord că Giuliani a încasat ca să vină din afară cu o voce critică la sistem, mai putem înghiți că limbile la Kövesi disipate în anumite medii occidentale au fost absolut dezinteresate? Mai ales că erau semnate de români?", scrie Hillerin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel