Hilde Brandl: Un nou moment stânjenitor pentru Guvernul Dragnea II

Hilde Brandl, președinta Organizației Oamenilor de Afaceri din PNL București, critică o nouă măsură propunere de Guvernul PSD. 

”Intenția Guvernului de a introduce de la 1 septembrie 2017 "split tva" (obligarea companiilor din România să își creeze conturi separate pentru plata TVA) va reprezenta un nou moment stânjenitor pentru Guvernul Dragnea II, deoarece propunerea pur și simplu nu poate intra în vigoare la termenul anunțat.” este de părere Hilde Brandl. 

Politiciana subliniază că ”pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie să obțină avizul Comisiei Europene și o derogare de la Directiva 112 / TVA. Pentru asta, Guvernul trebuie să prezinte Comisiei un studiu independent care să demonstreze că firmele care funcționează în România se fac vinovate de o fraudă semnificativă care afectează într-un procent uriaș încasările la buget. Acest studiu nu există și este imposibil de realizat profesionist în mai puțin de două luni. În plus, intenția Guvernului de a introduce "split tva" reprezintă o nouă măsură pompieristică, pe care pesediștii vor să o ia, fără a avea în spate o consultare cu mediul de afaceri și fără a avea un studiu de impact care să arate exact care vor fi efectele modificărilor.”

[citeste si]

”Comparația cu Marea Britanie este una mincinoasă. În UK, guvernanții nu au anunțat că îl introduc în două luni, ci au început cu o consultare publică pe gov.uk. Britanicii înțeleg că predictibilitatea și transparența sunt esențiale și că Statul nu poate acționa dictatorial. În Marea Britanie avem deja primele rezultate ale analizei, iar acestea confirmă faptul că ideea reprezintă un plus birocratic pentru companii, plus ce necesită resurse financiare, umane și logistice. Iar toate acestea se vor duce în prețul final al bunurilor și al serviciilor pe care companiile le oferă. Din păcate, astfel de idei nu fac decât să încetinească ritmul de dezvoltare pe care astăzi companiile private și antreprenorii l-au stabilit la o viteză excelentă. Iată însă că, administrația pesedistă, în loc să permită acest ritm, face tot posibilul să-l încetinească prin tot felul de măsuri, care de care mai originale, precum "split tva", impozitul pe cifra de afaceri, impozitul pe gospodărie și multe altele. Războiul Guvernului cu mediul de afaceri nu va avea însă învingători. În final va pierde doar România.” a conchis Hilde Brandl. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel