Hilde Brandl face praf Legea salarizării. "Faliment economic"

Liberala Hilde Brandl a spus că eșecul Legii salarizării unitare este în final eșecul modelului socialist cu care PSD a câștigat alegerile.

"Singura idee din programul de guvernare a fost aceea de a redistribui astăzi o bogăție iluzorie pe care românii o vor produce, teoretic, în viitor. Cantitatea de bogăție produsă astăzi în România nu poate susține însă toate măsurile din legea salarizării unitare, așa că singura strategie a majorității socialiste este de a forța creșteri de cheltuieli, pe baza unor împrumuturi făcute astăzi dar care urmează a fi plătite de generațiile următoare. Ca o dovadă că nu avem astăzi acești bani, este nivelul deficitului, pe care instituțiile financiare europene estimează că în acest an va depăși 3% din PIB.

În același timp, investițiile sunt la cel mai scăzut nivel de la începutul crizei economice, ceea ce ne arată că guvernanții nu se gândesc deloc la viitor ci doar la interesul politic pe termen scurt.

Acesta nu este însă un model de dezvoltare sustenabil ci un model care ne asigură, mai devreme sau mai târziu, falimentul economic.

Guvernanții trebuie să înțeleagă, mai devreme sau mai târziu, că drumul pe care duc economia națională este unul greșit. Dacă nu mă cred, să facă în această vară o mică vizită în Venezuela, vecina Braziliei, țara atât de dragă socialiștilor români. Vor vedea acolo că și grande papá Chavez a început la fel", a spus Hilde Brandl.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel