Alegeri SUA. Hillary Clinton, o nouă teorie a conspirației, în războiul cu Trump

Hillary Clinton nu a putut trece peste înfrângerea în fața lui Donald Trump din 2016. Candidata democrată lansează o nouă teorie a conspirației și își acuză proprii colegi.

Hillary Clinton a lansat în această săptămână o nouă teorie a conspirației împotriva colegei sale, democrata Tulsi Gabbard, candidată în cadrul Partidului Democrat pentru funcția de președinte împotriva lui Trump.

Șocați de înfângerea umilitoare în fața lui Donald Trump, în cursa prezidențială din 2016, Clinton și susținătorii acesteia, inclusiv o mare parte a presei de peste ocean, au lansat acuze privind ingerința Rusiei în procesul electoral din SUA, în încercarea de a explica victoria lui Donald Trump.

Cu toate că o vastă anchetă condusă de procurorul Robert Muller nu a putut proba acuzele, anchetă pe care Trump a numit-o „cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria Statelor Unite”, Clinton continuă să lanseze teorii ale conspirației. Democrata susține că Rusia se implică pentru a îi asigura lui Trump un nou mandat la Casa Albă.

Clinton și acuză colegii de partid

Dar acuzele nu se rezumă doar la Donald Trump. Clinton spune că Rusia sprijină candidatura unei democrate în alegerile primare pentru prezidenţiale, candidată pe care o numeşte „favorită a ruşilor”. Totul pentru a îi face loc lui Trump către un nou mandat. Deși nu a dat nume, Clinton a făcut referire la colega ei, Tulsi Gabbard, candidată la alegerile primare democrate.

Potrivit acestei teorii a conspirației lansată de Clinton, Rusia încearcă să promoveze un „candidat independent" capabil să recupereze voturi care ar merge altfel la învingătorul alegerilor primare democrate. Iar acuzele nu se opresc doar la Gabbard. Și Jill Stein, candidata Partidului Verde, e acuzată că este ”omul Rusiei” în strategia pentru realegerea lui Trump.

Hillary Clinton nu și-a revenit după victoria lui Trump

Într-un editorial pentru Fox News, politologul David Bossie subliniază că Hillary Clinton nu poate trece nici acum peste faptul că Donald Trump a învins-o în alegerile prezidențiale din 2016.

Dar faptul că Clinton alege să o atace pe Gabbard, dintre toți ceilalți candidați la președinție, nu are niciun sens, consideră Bossie. Gabbard e cotată cu un procentaj mic de doar 1,2%.  

Bossie consideră că Hillary Clinton are datoria să probeze aceste acuze despre Tulsi Gabbard și amintește că fosta candidată la prezidențiale are încă de lămurit finanțarea campaniei sale prezidențiale și legăturile cu fostul agent MI6 Christopher Steele, cel care spunea că deține informații compromițătoare despre Trump și implicarea Rusiei, fără însă ca acestea să fie probate. Bossie consideră că asemenea acuze grave lansate de Hillary Clinton ar trebui să facă obiectul unei anchete.

Provocare pentru Hillary Clinton. Final de carieră?

De partea cealaltă, Gabbard apreciază ”aboslut dezgustătoare” acuzele potrivit cărora ea ar fi un atu al Rusiei și i-a mulțumit ironic lui Hillary Clinton pe care o consideră ”întruchiparea corupției” și ”personificarea bolii care a lovit Partidul Democrat de mult timp”, precizând că fosta candidată a ”ieșit în sfârșit din spatele cortinei”. Gabbard i-a cerut lui Hillary Clinton să se alăture cursei alegerilor primare democrate.

„Dacă Hillary Clinton își dorește să fie relevantă și să rămână în dezbaterea publică, nu ar trebui să rămână în umbră și să lanseze astfel de acuzații împotriva adversarilor ei politici. E timpul ca ea să iasă în față.

Doamnă Secretar, intrați sau nu în cursa alegerilor primare democrate? Sunt sigur că candidatul la președinție, care a eșuat de două ori, se gândește în aceste momente la răspunsul întrebării. Realitatea însă e că majoritatea americanilor își doresc ca ea să facă o lungă și odihnitoare plimbare și să plece. Să plece foarte departe”, concluzionează Bossie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel