Hezbollah anunţă că a doborât o ''dronă israeliană''

Gruparea libaneză şiită Hezbollah a anunţat luni că a doborât o ''dronă israeliană'' în momentul în care aceasta traversa frontiera cu Libanul, la o săptămână după escaladarea tensiunilor la graniţa cu Israelul, unde a avut loc un schimb de focuri între mişcarea şiită Hezbollah şi armata israeliană, relatează AFP. 

Luptători ai Hezbollah au doborât cu armele necesare o dronă israeliană în momentul în care aceasta traversa frontiera palestino-libaneză spre localitatea Ramieh, în sudul Libanului, potrivit unui comunicat al mişcării şiite. 'Drona a fost doborâtă în afara localităţii şi se află în mâinile Hezbollah, se arată în comunicat.

Duminica trecută, la graniţa de nord a Israelului a izbucnit un schimb de focuri a izbucnit, după ce militanţi Hezbollah au atacat o bază militară israeliană cu rachete antintanc, trase din Liban. În replică, armata israeliană a ripostat cu armament greu şi a atacat diverse obiective din sudul Libanului.

Potrivit unei surse apropiate Hezbollahului, a fost vorba despre o 'ripostă' la o lovitură israeliană care a ucis la 24 august, în Siria, doi membri ai formaţiunii şiite libaneze. Considerat de Israel şi SUA drept 'organizaţie teroristă', Hezbollah est un actor politic major în Liban. Mişcarea intervine militar în conflictul din Siria în sprijinul regimului de la Damasc alături de Iran, alt duşman declarat al Israelului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel