Helmut Duckadam, după declarațiile lui Tusk: Nu am visat vreodată la așa ceva

Duckadam
Duckadam

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în discursul său de la Ateneul Român, a făcut o referire la Helmut Duckadam.

”Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei Campionilor Europei la fotbal de la Sevilia, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins FC Barcelona. Şi aş vrea să fac un apel la toţi românii să apere, în România şi în Europa, fundamentele civilizaţiei noastre politice - libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia. Să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi. Pe această cale, vă asigur de tot sprijinul meu. Vă mulţumesc, şi-a încheiat Donald Tusk discursul rostit integral în limba română pe scena Ateneului Român.

Helmut Duckadam a reacționat în urma acestor declarații:

”Stiam ca performanta Stelei din finala de la Sevilla contra Barcelonei va ramane in memoria iubitorilor de fotbal. Dar, nu am visat vreodata, ca la un eveniment de asemenea importanta pentru Romania, precum preluarea presedintiei Consiliului UE, sa fie mentionat numele meu.

Sunt mandru ca Presedintele Consiliului European, dl. Donald Tusk, si-a adus aminte de cea mai mare performanta a fotbalului romanesc”.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Protest Ateneu. Cioloș a băgat capul în poză. Val Vâlcu: Care este, de fapt, știrea zilei

 

EXCLUSIV Protest la Ateneu. Surpriză - liderii Europei vs. protestatari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel