Hellvig, ANUNȚ despre acoperiții din politică și justiție-LIVE

Eduard Hellvig, directorul SRI, a făcut o serie de declarații după ce a dat explicaţii în Comisia de Control SRI.

"În aceste zile există o divizare în societatea românească şi au loc atacuri fără precedent la adresa Serviciului Român de Informaţii. Suntem martori în aceste zile la o divizare în societatea românească, la atacuri fără precedent la adresa instituţiei al cărei director sunt", a afirmat Hellvig.

El a precizat că a preluat mesajele "venite din partea persoanelor de bună credinţă" şi că le va trata cu toată seriozitatea adecvată situaţiei. Directorul SRI a menţionat că nu are date şi dovezi care să confirme ce se vehiculează în spaţiul public, însă, dacă ele există, atunci trebuie puse la dispoziţia anchetatorilor.

"Am sesizat că există interesul de a destabiliza o instituţie puternică şi serioasă a statului român. Un SRI slab, timorat, destabilizat ar însemna o Românie dezarmată în faţa ameninţărilor, iar asta nu foloseşte nici instituţiilor statului român şi nici românilor. SRI nu are şi nu va avea acoperiţi în politică sau în justiţie, în mandatul meu SRI nu se va implica în niciun tip de joc de putere, în mandatul meu SRI nu va organiza proteste sau alte mişcări de stradă, aşa cum fals s-a afirmat în anumite locuri", a subliniat Eduard Hellvig.

Iată declarațiile lui Eduard Hellvig:

- suntem martori la atacuri fără precedent la adresa SRI și vreau să punctez anumite lucruri.

- am sesizat că există interesul de a destabiliza o instituție puternică și serioasă a statului român. Le spun tuturor, mai ales celor bună credință: SRI are instrumente validate în timp să se apere atât pe el, dar mai ales pe cetățenii României. Un SRI slab ar însemna o România dezarmată în fața amenințărilor. Nu am date și dovezi care să confirme tot ce se spune în spațiul public. Pentru orice presupus abuz sau încălcări ale legii care implică SRI, Comisia de Control trebuie sesizată.

- demonizarea SRI prin atragerea în zona speculațiilor îi afectează pe angajații noștri loiali, ne afectează menirea și misiunea dată de lege. Ne este greu să ne apărăm pentru că fiecare mesaj transmis este interpretat. Cei care ne atacă știu că nu vom intra în acest joc și de aceea continuă. Am speranța că aceste lucruri se vor opri.

- subliniez hotărârea mea de a ține SRI în limitele cadrului legal. Cei care mă cunosc știu că urăsc abuzurile. SRI nu are și nu va avea acoperiți în politică și justiție. În mandatul meu, SRI nu se va implica în niciun tip de joc de putere. În mandatul meu, SRI nu va organiza proteste sau alte mișcări de stradă așa cum fals s-a afirmat în anumite locuri.

- am susținut public nevoia de transparență instituțională și control democratic modern. Am dovedit toleranță 0 față de derapajele de orice natură.

- am dispus adoptarea unui Cod de etică a angajaților care va fi, în câteva zile, publicat în Monitorul Oficial.

- înțeleg discuțiile cu privire la buget, dar cheltuielile cu asigurarea securității întotdeauna vor fi mai mici decât cele de insecuritate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel