EXCLUSIV  Hăvârneanu (USR Iași) – UAIC. Se încearcă o mutare împotriva lui Toader: ”Facem un film”

Tudorel Toader FOTO AGERPRES
Tudorel Toader FOTO AGERPRES

Un tânăr USR-ist, fost student al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi (UAIC), acolo unde Tudorel Toader este rector, funcţie din care s-a autosuspendat în ianuarie 2017, când a obţinut portofoliul de ministru al Justiţiei, a publicat într-un grup de Facebook un mesaj prin care se încearcă realizarea unor interviuri, fiind invocată, la un moment dat, „imaginea nefastă proiectată de rectorul Toader”.

În mesajul la care facem referire (capturi mai jos), se specifică că „rectorul Toader și Universitatea Cuza au emis un comunicat în care au anunțat cu satisfacție un număr de înscrieri record" și astfel se dorește realizarea unui „film cu elevi și studenți pentru a ne convinge dacă situația se prezintă în tonuri atât de vesele".

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași a înregistrat, după prima zi a sesiunii de admitere 2019, 3376 de înscrieri: 2765 la studii de licență 611 înscrieri la studii de master. Este cel mai mare număr de înscrieri după prima zi a admiterii din ultimii ani.

Iată mesajul publicat pe un grup de Facebook de Filip Hăvârneanu (USR Iași): „Grupul civic Reset este în căutare de elevi și studenți din Iași, dar și din alte orașe din Moldova, care au terminat clasa a 12-a anul acesta sau anul trecut, respectiv anul III de facultate, și care acum ar urma să meargă la facultate, respectiv să se înscrie la studii de masterat. Am vrea să-i filmăm câteva minute în cadrul unor interviuri în care să ne spună de ce aleg să plece la Cluj, București sau în afara țării și nu rămân sau nu vin în Iași să se înscrie la Universitatea Cuza. Ar trebui să specifice motivele pentru care au ales un alt centru universitar: nu au găsit ce voiau la facultate aici, profesori slab pregătiți, lipsa specializărilor, lipsa laboratoarelor, imaginea nefastă proiectată de rectorul Toader etc.

Rectorul Toader și Universitatea Cuza au emis un comunicat în care au anunțat cu satisfacție un număr de înscrieri record la Cuza anul acesta și dorim să facem un film cu elevi și studenți pentru a ne convinge dacă situația se prezintă în tonuri atât de vesele, sau nu cumva avem de-a face cu cifre umflate".

La finalul mesajului sunt detalii cu privire la interviuri.

(w670)

(w670)

(w670)

Răspunsuri primite pe Facebook

Acesta a fost avertizat că astfel „se deschide o cale de atac politic în campanie”.


(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel