Hausvater demonează miturile. Ce înseamnă de fapt teatrul independent

Foto: Artonic Teatru
Foto: Artonic Teatru

Regizorul Alexander Hausvater a vorbit la Interviurile DC News despre teatru, film, spirit civic și în general, despre fenomenul cultural din România. 

Printre subiectele abordate, acesta a vorbit și despre teatrul independent, care contrar percepției unui anumit segment al societății, înseamnă mai mult decât „un mic teatru cu 50 de locuri în care un grup de tineri înjură".

„Teatrul independent nu înseamnă un mic teatru cu 50 de locuri în care un grup de tineri înjură. Teatru independent înseamnă de asemenea, Broadway. Teatrul independent înseamnă să clădești săli de 1500 de oameni, să atragi o clasă financiară care-și dă seama că și teatrul poate să fie un business (...) Teatrul independent este un teatru care există fără suportul Guvernului. Ăsta este un complot al întregii societăți, care spune `nu mai așteptăm de la politicieni să arunce doi-trei bani...`", a declarat Alexander Hausvater.

Alexander Hausvater, un artist internațional

Alexander Hausvater a plecat din România în anul 1959, în Israel. Acolo a absolvit cursurile Universității din Tel Aviv. Mai apoi, a debutat ca regizor în Irlanda, la Dublin, unde a urmat cursurile de literatură dramatică. Ajuns mai apoi în Canada, a fondat la Montreal Theatre Lab, al cărui director a fost  între anii 1973 și 1979. De asemenea, a condus Teatrul L'Echiquier (1979-1985), iar din 1989 este directorul artistic al Teatrului L'Archipel. Între 1983 și 1987 a fost directorul Festivalului Quinzaine Internationale du Theatre, din Quebec.

În 1990, a revenit în România și a avut un succes răsunător cu ”... au pus cătușe florilor” după F. Arrabal. Montează periodic în toată România, dar și în alte țări, opera sa teatrală însumând peste 160 de spectacole.

Vezi AICI interviul integral.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel