Hassan Rohani – Donald Trump. Mesaj pentru Casa Albă. "Consecinţe grave"

SUA
SUA

Hassan Rohani i-a transmis un avertisment președintelui american.

Preşedintele iranian Hassan Rohani i-a trimis, marţi, un nou avertisment omologului său american Donald Trump în legătură cu 'consecinţele grave' pe care le-ar antrena o retragere a SUA din acordul nuclear semnat între Teheran cu marile puteri în 2015, relatează Reuters.

Consecințe grave

'Le spun celor de la Casa Albă că, dacă nu îşi vor respecta angajamentele, guvernul iranian va reacţiona cu fermitate', a declarat Rohani într-un discurs difuzat de televiziunea de stat iraniană. 'Oricine trădează acest acord trebuie să ştie că se va confrunta cu consecinţe grave', a avertizat preşedintele Rohani.

Termen până pe 12 mai

Preşedintele american Donald Trump a dat termen până pe 12 mai ţărilor europene semnatare ale documentului pentru a 'repara greşelile îngrozitoare' ale acordului semnat în timpul preşedinţiei lui Barack Obama în iulie 2015 la Viena, în caz contrar avertizând că nu va mai prelungi relaxarea sancţiunilor împotriva Republicii Islamice.

[citeste si]

Acordul, semnat de Iran cu Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie, Germania şi Uniunea Europeană, vizează limitarea programului nuclear iranian la componenta sa civilă, în schimbul ridicării treptate şi reversibile a sancţiunilor internaţionale impuse din 2006, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel