Harta Ungariei Mari în biroul lui Viktor Orban. Ion M. Ioniță: vina aparține României

Fotografia în care premierul maghiar îi prezintă omologului polonez o hartă a Ungariei Mari care include și Transilvania, a fost comentată în noaptea de marți spre miercuri la Realitatea TV de moderatorul și invitații emisiunii „Jocuri de Putere” cu Rareș Bogdan.

Șeful executivului de la Budapesta, Viktor Orban, a postat în luna aprilie pe pagina sa de Facebook o imagine în care arăta delegației conduse de premierul polonez Mateusz Morawiecki harta Ungariei dinainte de Primul Război Mondial, când cuprindea vaste teritorii care în prezent aparțin României, Serbiei, Croației, Slovaciei și Ucrainei.

Politica transfrontalieră a Ungariei

Publicistul Ion M. Ioniță a comentat pe marginea controversatei fotografii cu harta Ungariei Mari: „Este o politică transfrontalieră promovată de Viktor Orban și FIDESZ de a guverna în toate teritoriile de pe acea hartă. Pentru toate aceste zone, ei preiau funcția de guvernare. Prin finanțări către organizațiile care reprezintă comunitatea maghiară, prin acordarea cetățeniei, participarea la campania electorală”.

Lipsa de comunicare a României

Faptul că Viktor Orban nu s-a ferit să facă publică această fotografie este pus de Ion M. Ioniță pus pe seama faptului că România nu comunică nimic în exterior despre Centenarul Marii Uniri din 1918.

„Toate statele europene care s-au renăscut sau care au apărut după 1918 își prezintă mesajul la nivel internațional. România nu are mesaj, nu spune nimic despre ce s-a întâmplat în 1918”, a conchis redactorul-șef al revistei Historia.

Investiții în infrastructură

În ajunul anului 2020, când se împlinește un secol de la Tratatul de la Trianon, Ungaria a bugetat investiții importante de infrastructură în comunitățile maghiare din afara granițelor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel