Harghita: Zeci de pompieri şi voluntari intervin pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi resturi de exploatare forestieră

Zeci de pompieri militari şi civili, dar şi lucrători silvici acţionează pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi resturi de exploatare forestieră, care se manifestă în apropierea municipiului Gheorgheni.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că suprafaţa afectată de incendiu este de aproximativ două hectare şi a existat riscul extinderii la pădurea din apropiere, dar focul a fost localizat.

Pentru stingerea incendiului acţionează 20 pompieri militari de la Detaşamentul Gheorgheni, pompieri civili de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile Ditrău, Lăzarea, Remetea, Joseni, Suseni şi Gheorgheni şi lucrători de la ocolurile silvice Tulgheş şi Gheorgheni.

Intervenţia este dificilă întrucât în zonă bate vântul, terenul este accidentat şi nu există surse de apă.

"Din fericire, incendiul a fost observat de nişte lucrători silvici, care au anunţat imediat pompierii, altfel exista riscul ca el să se extindă şi la pădure", a mai precizat reprezentantul ISU Harghita. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel