Harghita: Numărul urșilor este de trei ori mai mare decât ar fi normal

FOTO: Borboly Csaba, președinte CJ Harghita
FOTO: Borboly Csaba, președinte CJ Harghita

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, se arată în continuare indignat de problema urșilor din județ și susține că trebuie luate măsuri pentru prevenirea atacurilor.

Președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, prezent la un eveniment ce a avut loc în județul Harghita, a vorbit despre problema urșilor din județ.

”Urșii din Miercurea Ciuc trebuie să fie protejați, dar până când oamenii politici din București nu vor înțelege că noi vrem să trăim împreună cu urșii, dar ne trebuie niște reguli, niște acte normative, sau niște legi care trebuie să fie modificate, atunci acest lucru va fi iar cum a fost acum sute de ani când omul din secuime a fost prieten cu ursul.

Nu știu dacă vedeți, dar numai aici sunt urși. În alte părți ale țării au fost vânați toți. Atacurile urșilor trebuie prevenite. Trebuie luate niște decizii. Trebuie luate niște măsuri, niște finanțări pentru prevenirea atacurilor. De asemenea trebuie să fie relocat surplusul de urși. În județul Harghita, numărul urșilor este de trei ori mai mare decât ar fi normal. 

Până când oamenii care iau decizii la București fac politica struțului, și urșii or să sufere și oamenii. Noi nu vrem ca ursul să fie inamicul omului din secuime. Vrem ca ursul să fie un brand. Dar trebuie luate măsuri care, din păcate, întârzie”, a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, pentru DC News.

Problema urșilor din județul Harghita a ajuns în atenția presei după ce urșii au devenit tot mai vizibili în oraș, iar în 2018 au existat nenumărate atacuri ale acestora.

Vezi și: 

Drumul Papei în România. Trasee secrete și securitate de grad zero - EXCLUSIV

Fărșang – sau îngroparea iernii, la Sândominic, Harghita. Ziua fără reguli - EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel