Harghita: Medic, arestat preventiv pentru luare de mită

Un medic expert al asigurărilor sociale din cadrul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Harghita a fost arestat preventiv, după ce a fost prins în flagrant când primea mită 200 de lei de la un denunţător, pentru a-i verifica acestuia încadrarea în grad de invaliditate. 

Subcomisar de poliţie Corina Trandafir, ofiţer prevenire şi relaţii publice la Serviciul Judeţean Anticorupţie Harghita, a precizat luni, că flagrantul a fost organizat în cursul zilei de vineri de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA). 

Potrivit unui comunicat al SJA Harghita, în data de 22 iunie a fost înregistrat un denunţ din partea unui pacient care a reclamat faptul că "a dat aceluiaşi medic atât în anul 2015, cât şi în cursul anului 2016, o anumită sumă de bani pentru a fi sigur că nu va fi respins în mod abuziv cu ocazia reevaluării medicale în legătură cu menţinerea în gradul de invaliditate". 

Denunţătorul a precizat că a auzit de la mai multe persoane bolnave că medicul respectiv condiţionează actul medical de primirea unor sume de bani. 

În comunicatul SJA se arată că vineri seara, în jurul orelor 20,30, denunţătorul a dat suma de 200 de lei cu titlu de mită medicului expert al asigurărilor sociale, sumă oferită la cabinetul său din municipiul Gheorgheni, bani marcaţi în prealabil cu mijloace criminalistice de către organele de urmărire penală. 

La percheziţia efectuată în cabinetul medicului, activitate autorizată anterior de către judecătorul de drepturi şi libertăţi, au fost identificate mai multe sume de bani, respectiv 14.350 lei şi 250 euro. Printre aceste sume au fost găsite şi cele două bancnote, în sumă de 200 lei, primite de la martorul denunţător. 

"Există probe din care rezultă bănuiala rezonabilă că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, medicul a primit sume de bani de la marea majoritate a celor aproximativ 100 de persoane evaluate medical în data de 23.06.2017 la cabinetul din Gheorgheni şi, astfel, toate sumele de bani ar proveni din comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată", se precizează în comunicatul citat. 

Medicul a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, după care judecătorul a admis propunerea procurorului de arestare preventivă pentru 30 zile. 

Medicul este cercetat "sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată". 

În cauză s-a beneficiat şi de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel