Harghita: Cinci tineri, dintre care patru minori, cercetaţi pentru furt

10 oct 2019 / 11:42

Cinci tineri din municipiul Odorheiu Secuiesc, dintre care patru sunt minori, sunt cercetaţi de poliţiştii harghiteni după ce ar fi furat produse cosmetic scumpe din supermarketuri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, poliţiştii au pus în executare, în cursul zilei de miercuri, trei mandate de percheziţie domiciliară, toate pe raza municipiului Odorheiu Secuiesc, în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea mai multor furturi din magazine, pentru documentarea activităţii infracţionale a unui grup de cinci tineri din localitate.

'Din datele şi indiciile obţinute în anchetă până la acest moment rezultă că persoanele în cauză, două adolescente de 15 şi 16 ani, doi minori de 13 şi 17 ani, împreună cu un bărbat de 22 de ani, alegeau produse cosmetice scumpe din supermarketuri, pe care le furau şi le vindeau rapid, la un preţ foarte mic. În urma celor 3 percheziţii efectuate, poliţiştii au recuperat integral bunurile sustrase de cei în cauză la ultima faptă sesizată şi probată, comisă la sfârşitul săptămânii trecute', se precizează într-un comunicat al IPJ Harghita.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, privind infracţiunea de furt. De asemenea, întrucât sunt indicii cu privire la posibila participare a unora dintre cei în cauză şi la unele furturi din locuinţe, cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora şi a identificării şi a altor eventuale persoane implicate, informează Agerpres.