Haos pe aeroportul Gatwick. Români afectați

Aeroportul londonez Gatwick a suspendat zborurile după ce în zonă au fost semnalate drone.

Aeroportul londonez Gatwick, al doilea cel mai aglomerat din Marea Britanie, s-a confruntat în noaptea de miercuri spre joi cu o perturbare a orarului zborurilor, după informaţii că deasupra aeroportului au fost semnalate două drone, relatează dpa şi Reuters. Zborurile au fost suspendate până la investigarea acestor sesizări, se menţionează într-un anunţ postat pe contul de Twitter al aeroportului. Dronele au fost văzute atât de piloți cât și de unii pasageri.

'Sfătuim pe oricine are un zbor de pe Gatwick sau trebuie să ia pe cineva de la aeroport... să verifice situaţia zborului', se mai menţionează în anunţ. De asemenea, aeroportul Gatwick şi-a cerut scuze pasagerilor afectaţi, precizând că siguranţa este principala sa prioritate. Avioanele care urmau să decoleze au rămas pe piste, în timp ce altele programate să aterizeze pe Gatwick au fost redirecţionate către alte aeroporturi, au scris pe Twitter unii pasageri, potrivit Reuters.

Citește și: Meghan Markle, 'Ducesa capricioasă'. Critici în presa britanică

Români afectați

Zeci de zboruri au fost redirecționate către alte aeroporturi din regat inclusiv la Manchester și Liverpool sau Birmingham, dar și către Amsterdam sau Paris. Printre pasagerii afectați s-au aflat și români. Unul dintre pasagerii care venea de la Roma a avut nevoie de îngrijiri medicale, relatează Antena 3. 

Operarea unei drone într-o rază de un kilometru de un aeroport sau de un aerodrom a devenit ilegală în Marea Britanie la sfârşitul lui iulie. 'Dacă drona dvs periclitează siguranţa unei aeronave este o infracţiune penală şi puteţi merge la închisoare pentru cinci ani', se menţionează în codul privind utilizarea dronelor al Autorităţii de aviaţie civilă. În Marea Britanie, numărul coliziunilor evitate la limită între drone private şi avioane aproape că s-a triplat între 2015 şi 2017, numai anul trecut fiind înregistrate 92 de incidente de acest gen, potrivit organismului care monitorizează evenimentele în cauză, UK Airprox Board.

Citește și: Politica de imigraţie post-Brexit. Deciziile Londrei. Cum sunt afectați românii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel