Hans Klemm: România manifestă ÎNGRIJORĂRI serioase față de influența Rusiei

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a declarat miercuri, la dezbaterea "Preparing for the 21st century threats / Pregătire pentru provocările secolului 21" organizată la Cluj, că Federația Rusă a dus campanii de dezinformare pentru a crea confuzie și dezbinare între aliații NATO.

"Câțiva aliați, în special România, manifestă îngrijorări serioase față de influența Rusiei și intențiile sale în Republica Moldova, din cauza trupelor militare din Transnistria, dar și din cauza implicării Rusiei în domeniile cibernetic și al informațiilor. (...) Rusia a dus o propagandă continuă și campanii de dezinformare în încercarea de a crea confuzie și de a promova agenda strategică a Kremlinului. Este clar că este o metodă preferată a Rusiei pentru a semăna discordie și a crea dezbinare între aliații NATO și alții pe care îi consideră adversari. Profitând de societățile noastre democratice, Rusia caută influența asupra opiniei publice și, deseori, asupra alegerilor, prin propagarea de fake news, folosind mijloace media de stat, cum ar fi televiziuni rusești, Sputnik și rețelele de socializare. În anumite locuri, cum ar fi România, unde populația este prudentă față de motivele Rusiei, tacticile Kremlinului sunt mai subtile. În loc să încerce să convingă oamenii să susțină politica Rusiei, ei încearcă să rupă încrederea populației în UE, NATO și în parteneriatul nostru strategic", a afirmat Hans Klemm.

Potrivit ambasadorului SUA, România trebuie să fie atentă și la corupție, pentru că și aceasta reprezintă o amenințare.

"Corupția este o amenințare non-convențională, iar a clădi o rezistență înseamnă, așadar, menținerea și întărirea unui sistem de justiție capabil să lupte împotriva corupției. Guvernul SUA și-a manifestat îngrijorarea față de propunerile legislative care au fost prezentate de Ministerul Justiției și se află în dezbatere parlamentară. Propriile instituții ale justiției, asociații profesionale, societatea civilă și simpli cetățeni, dar și UE și câteva guverne europene și-au exprimat îngrijorările în legătură cu aceste propuneri. Din punctul nostru de vedere, în ultima decadă și mai mult, România a crescut credibil în lupta sa împotriva corupției, incluzând aici și o justiție independentă. Trebuie să apărăm valorile democratice pe care le împărțim, care înseamnă forța oricărui guvern care caută încrederea cetățenilor săi. Păstrarea unei justiții independente clădită în ultimii 15 ani în România reasigură poporul român și aliații NATO de forța României", a completat Hans Klemm, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel