Hans Klemm, la Constanța. Gestul făcut de Hagi

Hans Klemm
Hans Klemm

Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, sâmbătă, 12 mai, se află la Constanța, la partida de baseball România - SUA, contând pentru ediția a doua a Trofeului Jackie Robinson.

Hans Klemm a ajuns la stadionul Portul din Constanța, la partida de baseball România - SUA. Sunt prezenți primarul Constanței, Decebal Făgădau, dar și ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran. Meciul, organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa si Ambasada SUA, are intrarea liberă, iar lovitura inaugurală a partidei a fost dată de Gheorghe Hagi, managerul tehnic al campioanei en titre a României, FC Viitorul.

Inițiativă româno-americană

Meciul se desfășoară, ca și anul trecut, sub deviza toleranței, a diversității culturale și împotriva discriminării, fiind parte din Proiectul Jackie Robinson, o inițiativă româno-americană de promovare a valorilor sportului în România.

Jackie Robinson a devenit un nume de referință pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar și pentru promovarea diversității și a toleranței. Sportivul a debutat pe 15 aprilie 1947 în Major League Baseball, devenind astfel primul jucător de baseball profesionist de culoare. În același an a primit titlul de Debutantul Anului, stabilind pe parcursul carierei mai multe recorduri.

[citeste si]

Numărul 42 – cel purtat de Jackie Robinson – a devenit un număr simbol, fiind retras de la toate echipele profesioniste americane în semn de omagiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel