Handbal, rugby, scrimă, judo. Bran, decizie - UPDATE

bani
bani

Handbalul a primit cu 25 la sută mai puţini bani decât în 2017, judo-ul şi scrima cu 30 la sută mai puţin, în timp ce rugby-ul a primit cu 38 la sută mai puţini, potrivit Realitatea. 

UPDATE: Referitor la informațiile vehiculate de mass-media privind diminuarea bugetelor alocate prin MTS Federațiilor Sportive, Ministerul Tineretului și Sportului a transmis o serie de precizări, reiterându-se interesul MTS de a susține toate sporturile de performanță și de a o face la un nivel care să permită buna pregătire a sportivilor noștri și cât mai multe medalii pentru țară. Mai multe, în articolul următor: Bugete Federații Sportive. Ministerul Tineretului și Sportului, precizări

Știrea inițială

Şi alte federaţii cu şanse de medalii internaţionale şi-au văzut diminuate bugetele. Federaţia de Tenis ar fi fost considerată ca fiind neeligibilă pentru finanţare, deşi tenisul a fost în 2017 sportul prin care România s-a recomandat internaţional la cel mai înalt nivel, potrivit realitatea.net.

România are 6 jucătoare în top 100 WTA. Simona Halep este pe locul 2, Irina Begu se menţine pe locul 37 WTA, Sorana Cîrstea pe locul 38, Monica Buzărnescu pe locul 43, Ana Bogdan pe locul 86, iar Monica Niculescu pe locul 92.

Ce zicea Dunca

De remarcat este că fostul ministru al Tineretului și Sportului, Marius Dunca, venise, la finalul anului trecut, în întâmpinarea federaţiilor cu rezultate sportive remarcabile. Acesta se baza în 2018 pe un buget de 517,3 milioane de lei, bani pe care i-ar fi repartizat unor diferite proiecte de dezvoltare a infrastructurii sportive, dar urma să aloce sume importante şi unor federaţii performante.

Dunca anunţase că va prioritiza 15 federaţii olimpice. "Când am făcut această prioritizare am luat în calcul Campionatele Europene, Mondiale și Jocurile Olimpice din 2000 încoace. O să primească finanţare de la Minister doar federaţiile care aduc performanţă. Nu mai putem să dăm peste tot bani, în stânga şi în dreapta, doar ca să... Jocurile Olimpice reprezintă etalonul performanţei, de aici trebuie să plecăm. Acolo înseamnă România, cum ne situăm noi la nivel mondial în domeniul sportului, reprezintă imagine, mândrie, sunt lacrimi de bucurie", spunea Dunca la finalul lui 2017.

[citeste si]  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel