Handbal masculin: HC Dobrogea Sud a încheiat cel mai bun sezon, susţine preşedintele clubului

Preşedintele Handbal Club Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu, a menţionat marţi, într-o conferinţă de presă organizată la Constanţa, că sezonul competiţional 2018/2019 a fost cel mai bun pe care l-a avut echipa până acum, aceasta reuşind marea performanţă de a accede în grupele Cupei EHF şi de a ocupa locul doi în campionatul intern.

'S-a încheiat cel mai bun sezon al nostru de când ne-am înfiinţat. S-a terminat un an foarte greu, în care Handbal Club Dobrogea Sud a reuşit marea performanţă de a accede în grupele Cupei EHF, şi foarte puţin a lipsit ca să trecem mai departe. (...) Cel mai bun an din punct de vedere al campionatului intern, am reuşit un spectaculos loc doi, chiar dacă, zic eu, finala cu Dinamo nu a fost tocmai un moment plăcut, dar faptul că am reuşit un 2019 fără să pierdem niciun meci în campionat spune multe pentru valoarea echipei şi a clubului nostru', a spus Stănescu.

El a menţionat şi rezultatele bune obţinute de juniorii clubului. 'Mă bucur nespus de mult pentru cele trei categorii de copii şi juniori care sunt prezente anul acesta la turneele finale ale competiţiilor, practic este singurul an în care Handbal Club Dobrogea Sud a avut o academie completă, cu toate categoriile de juniori. Iată că juniorii II au plecat ieri la Târgu Mureş la turneul final, le urez pe această cale multă baftă. Juniorii IV, peste două săptămâni merg la turneul final, iar cei mai mici dintre noi participă în acest weekend la festivalul naţional de minihandbal', a precizat preşedintele HC Dobrogea Sud.

Potrivit lui Ionuţ Stănescu, HC Dobrogea Sud s-a autodepăşit de la un an la altul, dorindu-se ca în următorul an competiţional jucătorii să obţină 'noi performanţe şi satisfacţii, mult mai mari decât până acum'. Managerul HC Dobrogea Sud, Ali Nurhan, a declarat că echipa este pe un drum bun. 'HC Dobrogea Sud este un club eminamente tânăr, eu zic că în cei doi-trei ani de activitate, obţinerea unei Supercupe a României, câştigarea unei Cupe a României şi, în acest an, vicecampioana României reprezintă un lucru foarte bun şi chiar suficient pentru etapa în care este acest club. Eu zic că HC Dobrogea Sud este pe un drum bun', a afirmat Nurhan. Căpitanul echipei constănţene de handbal masculin, Laurenţiu Toma, a spus că drumul HC Dobrogea Sud va fi către Champions League.

'S-a tras linie, am reuşit ca în acest an să jucăm o finală de campionat, din păcate pentru noi s-a soldat cu locul doi, dar ne bucurăm totuşi că am reuşit să ajungem până aici, a fost o finală destul de grea, ne bucurăm că am reuşit să pătrundem în grupele EHF, este o performanţă destul de mare, pe care pe viitor ne dorim să o egalăm şi să o depăşim, drumul nostru să fie spre Champions League. Practic suntem o echipă nouă, formată de patru ani, eu zic că în afară de primul an, cel din liga a doua, în care am reuşit să intrăm în prima ligă, au fost trei ani buni, acest club uşor-uşor va creşte', a declarat Toma. Titratul sportiv George Buricea, care în prima etapă a viitorului sezon va avea parte de un meci special de retragere, la Sala Sporturilor din Constanţa, a anunţat că urmează să fie antrenor principal la liga a doua şi antrenor secund la prima ligă. Buricea a subliniat că HC Dobrogea Sus se bate la titlu cu echipe care au bugete foarte mari. 'Suntem cinci echipe de juniori, plus echipa de seniori, noi avem şi o academie, şi ne batem la titlu cu echipe care au bugete foarte mari şi salarii foarte mari. (...) Campionatul este foarte tare şi nu e uşor să joci o finală de campionat', a menţionat George Buricea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel