Han Zhongjie, renumit dirijor, a murit

Doliu
Doliu

 Han Zhongjie, un renumit dirijor chinez, a murit la vârsta de 97 de ani, au anunţat joi companiile de presă din Hong Kong, citate de DPA. 

Cariera muzicianului chinez a inclus reprezentanţii muzicale în timpul războiului în Chonqing, pe atunci capitala Chinei în epoca guvernului condus de Chiang Kai-shek, dar şi turnee în fostul bloc de state socialiste din Europa de Est, în numele noii naţiuni chineze comuniste în anii 1950, precizează South China Morning Post. 

În calitatea sa de dirijor de muzică clasică occidentală, Han Zhongjie a fost denunţat ulterior în timpul Revoluţiei Culturale chineze, precizează acelaşi cotidian, însă a fost apoi reabilitat şi însărcinat cu revoluţionarea producţiilor de balet, vârful de lance utilizat de soţia dictatorului Mao, Jiang Qing, pentru a stimula fervoarea socialistă. 

Activități în întreaga lume 

După ce a vizitat câteva state aliate comuniste, precum fosta Iugoslavie şi Coreea de Nord, în 1980, muzicianul chinez a călătorit în Statele Unite şi a dirijat Boston Symphony Orchestra. 

A dirijat şi Central Philharmonic din Hong Kong şi a pregătit o nouă generaţie de dirijori în China, a precizat publicaţia menţionată, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel