Haihui Camper îți oferă câteva indicii care te vor face să îți dorești o vacanță cu autorulota

Pășești într-o lume nouă, minunată, unde libertatea deciziei nu are frontiere
Pășești într-o lume nouă, minunată, unde libertatea deciziei nu are frontiere

Vacanța în camper îți dă posibilități nelimitate. Pășești într-o lume nouă, minunată, unde libertatea deciziei nu are frontiere. Vrei să dormi azi la munte, nimic mai ușor, vrei mâine în deltă, e la fel de simplu, poimâine la mare sau în Bulgaria, Grecia, toată Europa? Limita este doar imaginația ta. 

 Trebuie să știi însă că toate aceste plusuri sunt contrabalansate de anumite sacrificii. Merită? Noi știm sigur că da. Pentru că două dintre principiile noastre de bază suntsă fim 100% transparenți și 100% corecți o să încercăm să îți prezentăm atât părțile minunate cât și părțile mai puțin extraordinare. În felul acesta vei ști la ce să te aștepți și la ce nu. Îți reamintim că autorulotele noastre sunt din gama VIP și au dotări de patru stele.

Bagaje fără limită. La prima impresie poate te vei bucura de faptul că nu ești limitat la un bagaj de cală de 25 kg și unul de mână de maxim 10, dar în final lucrurile nu sunt chiar atât de simple cum par. Ideea e că trebuie să ai cam tot ce trebuie într-o casă, dar limitat la un spațiu mult mult mai mic. Ai o bucătărie complet funcțională dar ai nevoie de veselă, farfurii, tacâmuri, etc. Noi recomandăm vesela de unică folosință, ideal din materiale biodegradabile, pentru a evita spălatul vaselor, dar în același timp putem să îți oferim suplimentar veselă specializată pentru campere și rulote, grătar pe gaz, vase de gătit super ușoare, etc. O listă ar fi binevenită să fie făcută din timp, de la cele strict necesare până la perna sau păturica favorită. Să nu uităm totuși că totalitatea bagajelor și a pasagerilor nu trebuie să depășească 5-600 kg, în funcție de autorulota selectată.

Lucrurile normale devin extravaganțe. Dacă ești obișnuit să faci baie zilnic ia-ți adio de la cadă pe perioada concediului, la fel și de la dușurile de zeci de minute, însă trebuie să apreciezi că nu oricine poate face un duș în mijlocul pădurii sau pe crestele munților, mai ales când presiunea este ridicată, aerul rarefiat și apa fierbinte. Cu toate acestea, când vei ajunge să înțelegi că elementele care acasă îți par banale și firești, pentru alții sunt adevărate privilegii, sufletul va începe să se bucure de fiecare lucru și de fiecare moment în care vei realiza cât de puțin ne trebuie pentru a fi fericiți.

Spațiul tău personal nu va mai fi spațiul tău. Poate suna ciudat, dar dacă vei călători cu familia sau cu prietenii va trebui să te obișnuiești să împarți fiecare colțișor cu ceilalți și chiar îți vei pune imaginația la muncă asiduă pentru a crea strategii în care să te bucuri de câteva clipe de singurătate. Spațiul tău personal de confort va fi invadat de câteva ori pe zi. Ce? Am scris de câteva ori pe zi? Am greșit. De mai multe ori pe minut trebuia să scriu. Da, o să îți sacrifici tot spațiul tău personal de confort dar în schimb vei fi răsplătit cu momente magice petrecute alături de partenerul tău, de copii, de prieteni. Sper din tot sufletul ca cei cu care vei călători să fie oameni cu care chiar îți face plăcere să îți petreci timpul. Dacă nu... ar fi bine să te mai gândești de câteva ori înainte să îți faci planul de vacanță.

Vei înțelege câtă risipă facem zi de zi și îți vei limita consumul. Asta pare ciudat dar atunci când nu ești la hotel și nu îți golești tu coșul de gunoi, atunci când apa se scurge printr-o țeavă și nu te interesează unde se scurge nu ai cum să realizezi toate astea. După ce va trebui să îți golești rezervorul de apă gri și să îl umpli pe cel cu apă curată, vei ști exact câtă apă îți trebuie să speli vasele, să faci duș, câte alimente arunci... Când trăiești într-un spațiu mic ochii vor deveni mai ageri, și chiar nu poți ignora aceste detalii pentru că vor fi mereu în fața ta. Noi suntem siguri că vei deveni mai responsabil și mai cumpătat după o asemenea vacanță.

Vei deveni mai priceput, mai intuitiv, mai descurcăreț. Când mergi în vacanță cu camperul mereu vei găsi ceva de făcut. De la a-ți amenaja spațiul din jurul autorulotei, la a monta diverse accesorii, a-i ajuta pe cei din jur când nu se descurcă sa deschidă veranda, să facă focul afară, chiar să repari mici defecțiuni care apar, de la o jaluzea sărită până la a sări în ajutorul vecinului care nu știe cum să își monteze măsuța pliantă sau să pornească aragazul. Vei lega noi prietenii, vei socializa cu alții, vei învăța să te faci înțeles într-o limbă necunoscută și toate astea îți vor părea minunate. Și mai e un avantaj pe care doar cu camperul îl poți avea: nu îți plac vecinii? Îi poți schimba!

Vei învăța să călătorești încet și să savurezi în profunzime fiecare etapă de drum. Când mergi cu casa în spate nu poți merge cu viteza autoturismului cu care mergi zilnic, e epuizant. Când ești tu cel de la volan în locul șoferului de autocar te asigur că nu vei mai lua în calcul planurile de excursii de genul 10 capitale în zece zile. Vei savura frumusețea orășelelor, a satelor, a micilor cafenele de pe marginea drumurilor, te vei opri mult mai des pentru a te plimba măcar pentru câteva minute pe o străduță cochetă pe care cu siguranță ai fi ignorat-o dacă erai în taxi sau autocar. O să apreciezi farmecul călătoriei de plăcere cu o caravană care nu gonește pe străzi și abia atunci vei realiza că nu destinația e cea mai frumoasă țintă ci drumul care te duce la această destinație. Odiseea s-a întâmplat pe drum chiar dacă Itaca a fost destinația.

Va trebui să faci anumite sacrificii. Dacă până acum ai fost adeptul concediului cu avionul, hotel de 5 stele cu camere largi, sea-view și pachetul ultra all inclusive, aici va trebui să faci câteva adaptări la modul în care îți vei petrece vacanța. Chiar dacă ai condiții de 4 stele în autorulotă, trebuiesă știi că este o mare diferență între a dormi la hotel și a-ți petrece noaptea pe marginea drumului sau pe plaje sălbatice. Nu vei avea mereu semnal la mobil, internet, aer condiționat, nu vei putea face duș chiar așa des cum ți-ai dori, va trebui să devii creativ cu mâncarea, mai cumpătat cu cumpărăturile etc. În schimbul acestor sacrificii care pentru unii nu sunt chiar ușoare vor veni și recompensele. Cea mai importantă va fi când vei înțelegă că bucuriile și frumusețile vacanței nu constau nici în room service, nici în zeci de ospătari la cheremul tău, nici în mese întinse cu zeci de feluri de mâncare și nici măcar într-un bilet de vacanță cumpărat la super promoție. Vei învăța să te bucuri de lucrurile mărunte și vei aprecia simplitatea în locul extravaganței. Crezi că ești pregătit să pornești într-o asemenea aventură? Vei câștiga o experiență la care alții nici măcar nu îndrăznesc să viseze.

Fericirea e la îndemâna oricui și de cele mai multe ori stă în fața noastră. Dacă ești pregătit acum o poți atinge. Rezervă acum!

Citește mai multe pe haihuicamper.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel