Hackerul "Guccifer", solicitarea către judecători

Arădeanul Marcel Lazăr Lehel, cunoscut și sub numele de hackerul "Guccifer", condamnat la închisoare pentru spargerea conturilor de e-mail ale mai multor personalități române și americane, a solicitat marți Tribunalului Arad contopirea pedepselor pe care le-a primit pentru faptele sale în SUA și România.

Condamnat la 52 de luni de închisoare de către un judecător din Alexandria, Virginia (SUA) și la 7 ani de detenție de Tribunalul București, hackerul "Guccifer" a compărut cu solicitarea sa în fața instanței de la Tribunalul Arad, judecătorul stabilind ca un nou termen de judecată data de 23 martie 2017.

"Cauza s-a amânat pe 23 martie 2017 pentru emiterea unei adrese către MI — Centrul de Cooperare Internațională pentru a se cunoaște perioada executată în detenție de către contestator", a declarat, pentru AGEPRES, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad, Diana Dărăban.

Potrivit acesteia, la acest termen, condamnatul a cerut contopirea pedepselor, după ce la termenul din 27 februarie, instanța i-a pus în vedere să depună o copie după hotărârea de condamnare din SUA.

Marcel Lehel Lazăr (45 ani) a fost condamnat în septembrie 2016 la 52 de luni de închisoare de către un tribunal federal din orașul Alexandria, statul american Virginia.

"Guccifer" a pledat vinovat la acuzațiile de furt de identitate cu circumstanțe agravante și acces neautorizat la computere, după ce a fost extrădat din România în SUA.

Lazăr a declarat în diverse interviuri că a spart serverul privat al fostului secretar de stat american Hillary Clinton de la locuința acesteia din Chappaqua, New York, însă oficiali ai serviciilor de securitate națională au respins afirmațiile acestuia pe care le-au calificat drept nefondate.

Hackerul este bănuit că a spart circa 100 de conturi de e-mail în perioada 2012-2014. Printre persoanele vizate se numără fostul secretar de stat american Colin Powell, o rudă a fostului președinte american George W. Bush și Sidney Blumenthal, un apropiat al lui Hillary Clinton, scrie Agerpres.

În România, Marcel Lazăr Lehel a primit, în 2014, o condamnare de 7 ani închisoare, el fiind acuzat că a accesat în mod repetat și fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparținând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidențiale aflate în poșta electronică. Printre persoanele al căror e-mail a fost spart de "Guccifer" se află fostul director al SRI, George Maior, și europarlamentarul PSD Corina Crețu.

Lehel este încarcerat în România din octombrie 2016, când a fost adus din SUA și închis la Penitenciarul Rahova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel