H160M Guepard, viitorul elicopter multirol al armatei franceze

H 160M Guepard
H 160M Guepard

Airbus Helicopters a prezentat recent un mock-up al lui H160M, viitorul elicopter multirol al armatei franceze, anunță aviatiamagazin.

Comanda a fost deja plasată de Ministerul Apărării de la Paris în 2017, în cadrul programului Elicopter Ușor Interarme (Hélicoptère Interarmées Léger – HIL), care prevede dotarea forțelor terestre, a celor navale și a celor aeriene cu acest aparat, în configurații specifice. H160M, care se bazează în mod evident pe varianta sa civilă, H160, a primit denumirea Guepard și urmează să intre în serviciu începând cu anul 2026.

Potrivit unui comunicat oficial, noua platformă se dorește a fi una modulară, capabilă să ofere configurații pentru misiuni de infiltrare, interceptare aeriană, sprijin al trupelor sau anti-nava, venind în sprijinul solicitărilor tuturor categoriilor de trupe.

Va înlocui cinci modele de elicoptere

Faptul că vorbim despre o platformă comună ar trebui să ducă la reducerea semnificativă a costurilor de operare, mai ales că se estimează înlocuirea a cinci tipuri diferite de elicoptere.

"Suntem mândri că programul HIL este considerat unul strategic. Vreau să mulțumesc Ministerului Apărării, Agenției de Achiziții în domeniul Apărării și forțelor armate pentru încrederea lor și pentru colaborarea strânsă ce au ajutat la crearea condițiilor pentru ca programul să avanseze. Astfel că va fi posibilă accelerarea procesului de înlocuire a aparatelor din generații mai vechi. Echipele noastre sunt angajate să ofere în 2026 un aparat care îndeplinește solicitările forțelor armate franceze în termeni de disponibilitate, performanță și capabilitate, despre care credem că va deveni noul etalon mondial în privința elicopterelor militare medii", a declarat Bruno Even, CEO al Airbus Helicopters.

Vezi și: Bruno Even, noul CEO al Airbus Helicopters 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel