Gwyneth Paltrow, o sursă crucială pentru dezvăluirea abuzurilor sexuale ale lui Harvey Weinstein

Actriţa Gwyneth Paltrow a fost o sursă crucială pentru dezvăluirea abuzurilor sexuale comise de Harvey Weinstein şi printre primele care şi-a relatat propria experienţă ziariştilor, în dorinţa ca şi alte femei să-i urmeze exemplul, relatează online ziarul spaniol La Vanguardia.

Gwyneth Paltrow a fost semnalată ca o figură cheie în apariţia primelor informaţii în ziarul New York Times, care a denunţat în premieră o serie de acuzaţii de hărţuire sexuală împotriva producătorului hollywoodian Harvey Weinstein.

Este ceea ce dezvăluie cartea "She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement" a ziaristelor Jodi Kantor şi Megan Twohey, autoare ale reportajului publicat pe 5 octombrie 2017 şi care a condus la prăbuşirea lui Weinstein şi lansarea mişcării #MeToo.

Potrivit celor două ziariste ale ziarului New York Times, Paltrow a fost o sursă timpurie şi crucială prin împărtăşirea propriei experienţe şi prin recrutarea altor victime ale magnatului hollywoodian.

Cele două autoare au mărturisit, într-un interviu acordat programului Today Show, că "Gwyneth a fost una dintre primele persoane cu care au vorbit la telefon şi care s-a arătat decisă să colaboreze la investigaţie".

Actriţa care jucase în mai multe filme în baza sprijinului lui Weinstein, inclusiv în 'Shakespeare in Love', l-a acuzat pe producător de hărţuire sexuală. "Eram o copilă, eram pietrificată" de spaimă, a povestit ea.

După ce Brad Pitt, partenerul ei de atunci, l-a înfruntat pe Weinstein, ea s-a temut că îşi va pierde locul de muncă. "Am crezut că mă vor da afară", a spus ea.

La rândul său, Weinstein a negat toate aceste acuzaţii de relaţii sexuale neconsimţite. Într-un comunicat publicat pe Deadline, unul dintre avocaţii lui a pus sub semnul întrebării afirmaţiile lui Paltrow că "locul ei muncă era pus în joc".

"Provenea din elita Hollywoodului. Tatăl ei era un mare producător, iar mama o actriţă celebră, naşul ei este Steven Spielberg. Nu avea nevoie să facă filme cu Harvey Weinstein. Dar şi-a dorit acest lucru şi a câştigat multe premii inclusiv un Oscar cu acest filme, fiind cea mai bine plătită actriţă de la Hollywood timp de un deceniu", a precizat avocatul lui Weinstein.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel