Guvernul vrea ANULAREA contractelor pentru două AUTOSTRĂZI

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Guvernul Orban vrea anularea a două contracte pentru autostrăzi, ambele extrem de importante la nivel naţional. 

Ionel Dancă a propus, joi, în ședința de Guvern anularea procedurilor de contractare a investițiilor în parteneriat public-privat, inițiate de Comisia de Progonză, mai exact Autostrăzile Tg.Neamț-Iași și Comarnic-Brașov. "În esență vorbim despre inginerii marca Vâlcov", a precizat șeful Cancelariei.

"Vă rog să aprobați introducerea pe ordinea de zi a ședinței un proiect de ordonanță privind parteneriatul public-privat. În esență vorbim despre alte inginerii marca Vâlcov descoperite la diferite instituții, de această dată ne întoarcem la Comisia de Prognoză și vă propunem să anulăm procedurile de contractare a investițiilor în parteneriat public-privat, inițaite de Comisia Națională de Strategie și Prognoză. Ne referim în special la două proiecte majore de infrastructură esențiale respectiv Autostrada Comarnic-Brașov și Târgu Neamț-Iași", a propus șeful Cancelariei premierului Ionel Dancă, joi, în ședința de Guvern.

"Soluţie sortită eşecului"

Întrebat de premierul Orban dacă există vreun inginer în structura Comisei de Prognoză, Ionel Dancă a răspuns: "Nu domnule prim-ministru, au fost înființate direcții speciale pentru derulare acestor proiecte care nu au fost niciodată populate. Este un prim pas pentru deblocarea acestor proiecte pentru că atât proiectul pentru Autostrada Comarnic-Brașov cât și cel pentru Autostrada Târgu Neamț-Iași, soluția aleasă era sortită eșecului încă de la început", conform Mediafax. 

"Aici lucrurile sunt foarte clare, accept introducerea, nu o adoptăm acuma pentru că vreau împreună cu miniștrii care au în portofoliu astfel de proiecte în mod natural ele au fost luate de la Ministerul Transporturilor, de la Ministerul Economiei, de la ministerele care trebuiau să deruleze astfel de contracte și aveau competența și calitatea să o facă. Aș vrea să și stabilim clar care este planul de acțiune pe fiecare din proiectele respective, odată cu preluarea de către ministerele de linie", a afirmat premierul Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel