Guvernul urmează să aprobe finanţarea unei investiţii pentru modernizarea infrastructurii în domeniul situaţiilor de urgenţă

Guvernul are pe agenda de lucru de miercuri aprobarea finanţării unei investiţii de peste 231 de milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii care asigură interoperabilitatea instituţiilor cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

"Buna gestionare a situaţiilor de urgenţă reprezintă o prioritate pentru Guvern. Ne ţinem de cuvânt în ceea ce am promis, astfel încât să asigurăm un răspuns prompt şi eficient la urgenţă, să creştem climatul de siguranţă şi să intervenim rapid pentru salvarea oamenilor în situaţii critice. Avem astăzi pe agenda de lucru aprobarea finanţării unei investiţii de peste 231 de milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii care asigură interoperabilitatea instituţiilor cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă. Contractul de finanţare a fost semnat în luna august de Ministerul Fondurilor Europene şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Prin adoptarea acestei hotărâri de Guvern facem încă un pas spre implementarea acestui proiect care presupune înlocuirea integrală a actualei structuri de interoperabilitate, dezvoltată în urmă cu 19 ani, cu una nouă adaptată celor mai noi tehnologii", a declarat prim-ministrul, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că 197 milioane de lei reprezintă fonduri externe nerambursabile, aferente cadrului financiar 2014-2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel