Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Guvernul Tudose, OUG privind PENSIILE SPECIALE: Parlamentarii, puși să aleagă

Guvernul condus de premierul Mihai Tudose a dat o Ordonanță de Urgență prin care parlamentarul nu mai poate cumula două pensii speciale. 

Dacă până la OUG 103/2017, parlamentarii puteau cumula două pensii speciale, precum pensia de parlamentar cu pensia de funcționar parlamentar, pensia de parlamentar cu pensia de militar, pensia de parlamentar cu pensia de magistrat, de la intrarea în vigoare a acesteia trebuie să aleagă una dintre cele două pensii speciale. 

Astfel, parlamentarii trebuie să opteze pentru una din pensiile speciale, potrivit surselor DCNews. Sursa DCNews a mai precizat că nu reprezintă o tăiere a pensiilor speciale, ci nu se vor mai cumula două tipuri de astfel de pensii.  

Această OUG dată de Guvernul Tudose nu se referă la pensiile bazate pe contributivitate. Orice parlamentar poate să aibă pensie pentru care a contribuit la stat și pensia de parlamentar pentru unul până la trei mandate, adică o pensie de ales cuprinsă între sumele aproximative de 1.400 de lei și 3.000 de lei. 

[citeste si]

Prin urmare, parlamentarul poate să cumuleze pensia bazată pe contributivitate cu pensia de parlamentar, dar nu mai poate să cumuleze două pensii speciale. 

OUG 103/2017 este valabilă pentru toate celelalte categorii de pensii speciale, nefiind vizați doar parlamentarii. Prin urmare, nu se pot cumula două pensii speciale pentru nicio categorie profesională. Toate persoanele din România care până acum ar fi putut lua, în baza experienței profesionale, două pensii speciale, trebuie să opteze pentru una dintre ele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel