Guvernul sud-coreean trebuie să răspundă unei petiţii în care se cere punerea sub acuzare a preşedintelui

O petiţie în care se cere punerea sub acuzare a preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in a întrunit peste 217.000 de semnături până luni, depăşind un prag care va necesita un răspuns guvernamental şi care evidenţiază scăderea popularităţii preşedintelui, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Autorul petiţiei online nu a fost identificat, dar afirmă că este un cetăţean care a participat la protestele desfăşurate la lumina lumânărilor în 2017 care au dus la punerea sub acuzare şi îndepărtarea predecesoarei preşedintelui, Park Geun-hye. 'Cred că nu există nicio problemă pentru propunerea de punere sub acuzare a unui preşedinte care acţionează împotriva psihicului naţional', a scris autorul petiţiei pentru un site de petiţii al preşedinţiei sud-coreene. Guvernul trebuie să răspundă oricărei petiţii care adună peste 200.000 de semnături.

Potrivit autorului petiţiei, Moon a tolerat continuarea programului nuclear nord-coreean, probleme legate de drepturile omului şi transportul ilegal de cărbune din Coreea de Nord, acţionând greşit prin măsuri cum ar fi scăderea efectivelor militare la graniţă în timp ce Coreea de Nord are arme nucleare. O purtătoare de cuvânt a Casei Albastre, Preşedinţia Coreii de Sud, a opinat că petiţia va primi răspuns în timp util de la guvern sau de la instituţia prezidenţială. Moon, un avocat liberal pentru drepturile omului, a câştigat preşedinţia în mai 2017, după nouă ani de guvernare conservatoare.

El şi-a menţinut un sprijin larg faţă de unii dintre ei predecesorii săi, dar în ultimul an, cu o economie stagnantă şi discuţii blocate cu Coreea de Nord, a înregistrat o scădere a sprijinului în rândul populaţiei. Aproximativ 44% dintre respondenţi într-un sondaj efectuat de Gallup Coreea au declarat că preşedintele Moon face o treabă proastă, au arătat rezultatele acestei anchete publicate vineri, de patru ori mai mult decât în urmă cu un an, când rata sa de susţinere era la cel mai înalt nivel după primul său summit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel