Guvernul PNL modifică „amnistia fiscală”

Guvern Orban
Guvern Orban

Guvernul a modificat „amnistia fiscală" care prevedea măsuri măsuri de restructurare a debitorilor cu datorii peste 1 mil. de lei, scrie Ziarul Financiar. 

Companiile mai pot depune notificările la ANAF în perioada 1 februarie-31 martie, iar planurile de restructurare pot fi depuse până pe 31 iulie. De asemenea, pragul de 1 milion de lei a fost eliminat, iar toate companiile pot aplica pentru restructurarea datoriilor.

Adrian Vascu, managing partner al companiei de consultanţă Veridio, afirmă că modificările OG 6/2019 sunt în curs de publicare în Monitorul Oficial. El spune că modificările sunt benefice pentru antreprenori pentru că doar 20 de companii depuseseră planurile de restructurare până săptămâna trecută.

„Oamenii s-au blocat în planuri, a fost greu pentru companii să găsească re¬sur¬sele necesare care să le asigure plata la zi a obligaţiilor bugetare şi eventuala cotă de 5-10-15% de plată pentru a beneficia de reducerea datoriei. În plus, în pe¬rioada care a urmat termenului depunerii noti¬ficării iniţiale au foarte multe zile libere. Guvernul a făcut un lucru bun, a lăsat oamenii să îşi termine pla¬nurile de restructurare şi a eliminat acel prag de 1 mil. lei al datoriilor, astfel că toată lumea poate să depună noti¬ficare, atât cei cu datorii mai mari de 1 mi¬lion, cât şi cei cu datorii mai mici", a spus Vascu pentru Ziarul Financiar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel