Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Guvernul Orban - Sociologul Bulai, înainte de VOTUL pentru moțiune: S-au făcut tot felul de jocuri. Ce se poate întâmpla

Ludovic Orban foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres

Are sau nu șanse să treacă, miercuri, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban? Un răspuns vine din partea sociologului Alfred Bulai.

Parlamentul va dezbate şi vota miercuri, de la ora 12.00, moţiunea de cenzură depusă după ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin, au decis, marţi, Birourile permanente reunite.

„Probabilitatea să treacă moțiunea de cenzură este relativ mică, având în vedere că, între timp, s-au făcut tot felul de jocuri și sunt destul de mulți care au trecut în tabăra liberalilor, chiar dacă nu au făcut-o cu arme și bagaje. Deci probabilitatea e mai mare să nu treacă", a spus, marți seară, sociologul Bulai pentru DCNews.

„Oricum, și dacă trece sau nu moțiunea, PNL bifează o realizare: drumul spre anticipate sau primari în două tururi, deși în acest caz s-ar putea să intervină Curtea Constituțională", a adăugat acesta.

„Dacă va cădea Guvernul, următoarea propunere va fi tot Orban, așa a promis Iohannis și, probabil, se va ține de cuvânt. E complicat. Pe de altă parte, cât timp se construiește o altă majoritate, Iohannis este obligat să nominalizeze", a subliniat sociologul.

Amintim că, pentru a trece moţiunea de cenzură, este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel