Guvernul Orban, cooperare cu Israel. Mesaj către Europa de Vest

Foto: origo.hu
Foto: origo.hu

Ungaria este angajată în protejarea moştenirii iudeo-creştine a Europei şi este mândră de comunitatea evreiască ce locuieşte pe teritoriul ţării, a declarat joi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, informează MTI.

Una dintre cele mai mari biserici catolice din Ungaria se află destul de aproape de Marea Sinagogă de pe strada Dohany din Budapesta, ceea ce ilustrează foarte bine coexistenţa paşnică a evreilor şi creştinilor în Ungaria, a susţinut Szijjarto la Ambasada Israelului din Washington DC, înaintea unui eveniment pentru comemorarea lui Theodore Herzl, scriitor austro-ungar din secolul al XIX-lea, cunoscut şi ca fondator al statului israelian.

Mulţi din Europa de Vest vorbesc în prezent despre o perioadă post-creştină şi post-naţională, însă dacă Europa îşi va uita moştenirea iudeo-creştină şi faptul că este formată din state naţionale ea ar putea pierde multe, a atenţionat Szijjarto.

Ungaria este mândră de comunitatea evreiască ce a contribuit foarte mult la dezvoltarea ţării, iar guvernul de la Budapesta a anunţat toleranţă zero împotriva antisemitismului, a adăugat şeful diplomaţiei ungare.

Ungaria oferă un sprijin echilibrat şi corect Israelului în cadrul forumurilor internaţionale şi cele două ţări au numeroase legături, ambele considerând securitatea cetăţenilor lor o prioritate, a declarat de asemenea Peter Szijjarto.

Relațiile israeliano-ungare, în dezvoltare

El a amintit că Herzl s-a născut la Budapesta şi că Israelul este o ţară puternică, cu o naţiune puternică.

Ron Dermer, ambasadorul israelian în Washington DC, a declarat la rândul său că relaţiile israeliano-ungare au dezvoltat o cooperare puternică într-un număr tot mai mare de domenii. Ambele ţări consideră importantă inovaţia, a adăugat el.

Israelul apreciază foarte mult prietenia cu Ungaria şi susţinerea adusă de această ţară în cadrul unor organizaţii internaţionale, la fel ca şi politica premierului ungar de toleranţă zero împotriva antisemitismului. Nu este deloc o întâmplare că a doua cea mai mare comunitate evreiască din Europa locuieşte în Ungaria, a mai spus Dermer.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel