Guvernul Orban, ASUMARE pe Legile Justiției, cu desființarea SIIJ. Vâlcu, două variante explozive pentru PNL

Catalin Predoiu FOTO AGERPRES
Catalin Predoiu FOTO AGERPRES

Mutare șoc care cutemură scena politică din temelii. Guvernul Orban urmează să-și asume răspunderea pe Legile Justiției, care include și desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Jurnalistul Val Vâlcu a comentat această mișcare a PNL. 

  

 

Val Vâlcu subliniază că sunt două variante, dacă Guvernul PNL și-ar asuma răspunderea pe desființarea SIIJ. Prima variantă ar fi că PNL câștigă pe această carte, își asumă răspunderea, modifică Legile Justiției, cu tot cu desființarea Secției de investigare a magistraților și, în perspectiva lor, bazată și pe Raportul MCV, continuă lupta anticorupție. A doua variantă este aceea a declanșării alegerilor anticipate, dacă Guvernul nu obține 233 de voturi în Parlament. Guvernul Orban care de pe un cal mare, a spus Vâlcu: s-a luptat cu legile lui Dragnea și a fost învins de actuala majoritate, complice la atacul împotriva Justiției. Ca urmare, poate cere o nouă majoritate, prin alegeri parlamentare anticipate și se poate baza pe o mare parte din cele 6,3 milioane de voturi de la referendumul pentru Justiție.

Deci, fie parlamentarii, ca să nu-și piardă mandatele, trec varianta aceasta a asumării pe Legile Justiției, cu desființarea SIIJ, ori este folosită această asumare ca pretext pentru declanșarea alegerilor anticipate, care sunt invocate de toate partidele de Dreapta și de Klaus Iohannis. Dacă se ajunge la anticipate, într-un termen scurt, PNL câștigă pe linie și are un avans important pentru alegerile locale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel