Guvernul Orban, ajutor financiar pentru Tarom

Compania aeriană Tarom va primi un ajutor financiar guvernamental în urma adoptării unui plan de restructurare.

Tarom va beneficia de un ajutor financiar de 195 de milioane de lei, din partea Trezoreriei, a decis Guvernul în ședința de joi, conform lui Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului.

Dancă a precizat că în absența respectivului ajutor compania aeriană ar fi, practic, începând din luna martie, în imposibilitatea finanțării curente.

Fără profit din 2007

”Acesta e primul pas, un ajutor de salvare, care poate se poate transforma într-un ajutor de restructurare, ca urmare a adoptării unui plan de restructurare de către companie, după notificarea Comisiei Europene și aprobarea ajutorului respectiv de către CE. Prin urmare, după aprobarea ajutorului de salvare, compania trebuie să vină cu un plan de restrucurare", a precizat Dancă.

Tarom estimează pierderi de 171,37 milioane lei pentru 2019, în condițiile în care veniturile totale ale companiei de stat au fost de 1,51 miliarde lei, potrivit documentelor publicate în Monitorul Oficial. Cheltuielile s-au ridicat la 1,68 miliarde de lei. Pierderile din 2018 s-au ridicat la 182,77 milioane de lei. Compania aeriană națională nu a mai înregistrat profit din anul 2007.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel