Guvernul Orban a ANULAT contractele pentru autostrăzi și spitale regionale!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

În ședința de astăzi Guvernul a anulat parteneriatele public-private pentru mai multe autostrăzi și spitale regionale.  

Guvernul a adoptat, marți, o ordonanță de urgență care prevede anularea parteneriatelor public-private pentru mai multe proiecte de infrastructură, precum autostrada Ploiești-Brașov sau autostrada Iași-Ungheni. Au fost anulate și parteneriatele public-private pentru spitalele regionale, scrie Mediafax. 

„Un alt act normativ adoptat astăzi în ședința de Guvern este o altă promisiune a Guvernului liberal care a fost realizată prin această OUG, respectiv deblocarea proiectelor majore de infrastructură de interes național, precum autostrada Ploiești-Brașov sau autostrada Târgu Neamț-Iași-Ungheni, care au fost mult timp îngropate la Comisia națională de strategie și prognoză în vederea finalizării unor proceduri de parteneriat-public-privat care nu aveau nicio șansă de realizare. Prin OUG care modifică OUG 39/2018 privind parteneriatul public privat sunt eliminate competențele Comisiei naționale de strategie și prognoză în domeniul procedurilor de centralizare, de derulare ca unitate centralizatoare a procedurilor de parteneriat public privat, iar aceste competențe sunt transferate, împreună cu proiectele de investiții de la Comisia Națională de strategie și prognoză la nivelul ministerelor de resort", a spus Ionel Dancă, la finalul ședinței de guvern.

Proiecte transferate la ministerele de resort

Șeful Cancelariei prim-ministrului a subliniat că proiectele aflate la Comisia Națională de Strategie și Prognoză vor fi transferate la ministerele de resort.

Astfel, potrivit lui Ionel Dancă, proiectele de construire ale autostrăzilor Ploiești-Brasov, Târgu Neamț-Iași-Ungheni, București-Craiova-Calafat-Turnu Severin, linia ferată de mare viteză București Craiova-Sofia Timișoara-Belgrad-Budapesta, extinderea rețelei de metrou prin realizarea magistralei M7, construirea aeroportului București Sud și altele din acest domeniu sunt transferate la Ministerul Transporturilor.

„ În același timp, proiecte de investiții în domeniul sănătății, precum clinica Doctor Grozovici, construirea și oprerarea unei bănci naționale de sânge, spitalul regional Timișoara, spitalul regional Brăila-Galați, spitalul regional Târgu Mureș sunt transferate la Ministerul Sănătății. Alte proiecte sunt transferate la ministerul Economiei, precum Complexul hidrotehnic Turnu Măgurele. Multe dintre aceste proiecte sunt într-un stadiu incipient sau într-un stadiu în care nu s-au efectuat niciun fel de demersuri în vederea realizării lor. Decizia Guvernului a fost tocmai pentru a debloca situația acestor proiecte", a subliniat Dancă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel