''Guvernul Copiilor'', primul film documentar 3D românesc. De când îl poți urmări în cinematografe

''Guvernul copiilor''
''Guvernul copiilor''

„Guvernul Copiilor", primul film documentar 3D românesc, regizat de Ioana Mischie, va fi lansat în cinematografele 3D și 2D din România începând din acest week-end.

Primul documentar 3D românesc folosind, în premieră în țara noastră, tehnologie audio-vizuală de ultimă generație, reunește viziunile a 100 de copii români care își imaginează cum ar putea arăta România în următorii 100 de ani dacă ar fi condusă de ei.

În weekend-ul lansării, filmul va putea fi urmărit în peste 30 de săli de cinema 3D și 2D din 22 de orașe din România.

Premiera 31 mai

Lumea imaginată de peste 100 de copii români va putea fi descoperită într-unul dintre cele mai ambițioase proiecte de imaginație civică din Europa de Est, începând cu acest sfârșit de săptămână. Cinematografele și multiplex-urile din întreaga țară vor include în programul lor „Guvernul Copiilor", o premieră pentru industria filmului românesc. Primul documentar 3D realizat în România are premiera pe 31 mai, în weekendul în care copiii sunt sărbătoriți la nivel mondial, iar din 1 iunie poate fi urmărit în cinematografe.

(w670)

Filmul invită 100 de copii să își imagineze cum ar arăta România peste 100 de ani, dacă ei ar conduce ministerele și ar forma un Guvern al viitorului. De Ziua Internațională a Copilului, „Guvernul Copiilor" ajunge în București, Botoșani, Brașov, Caransebeș, Cluj-Napoca, Constanța, Oravița, Petroșani, Ploiești, Pitești, Reșița, Târgu-Jiu, Timișoara, Arad, Bistrița, Brăila, Vulcan, Craiova, Iași, Târgu Mureș, Timișoara și Gura Humorului.


Acest proiect inovator se adresează atât copiilor, cât și adulților și instituțiilor educaționale din România. Filmul este atât un amplu demers artistic, educațional, tehnologic și social, care să încurajeze copiii să construiască un viitor mai constructiv. Filmul îi promite publicului momente pline de amuzament, dar și o mulțime de idei care vor da de gândit spectatorilor. Copiii participanți în cadrul proiectului (6-12 ani) sunt cei mai activi și vocali promotori ai proiectului. Întrebați de ce merită să fie văzut în cinematografe - "este pur și simplu un film genial" (Patrick), "mi-a plăcut foarte foarte foarte foarte foarte mult la filmare și chiar merită văzut" (Ilinca), "cred că avem multe de învățat din el"(Thomas), "lumea condusă de copii ar fi o lume mai bună" (Julia). Până în prezent, filmul a avut două avanpremiere la Arad și Timișoara, unde publicul tânăr a îmbrățișat proiectul pe deplin.

Tehnologie inovatoare la nivel mondial


„Guvernul Copiilor 3D" a fost realizat de o echipă de tineri cineaști, care au transformat proiectul lor de suflet într-o premieră pentru industria filmului românesc. De ce? Filmul este primul lung-metraj stereoscopic românesc, filmat cu Alpha 3D Rig, echipat cu oglindă semitransparentă unică în lume. Pe lângă tehnologia 3D, creatorii proiectului folosesc tehnologii VR și web pentru a extinde proiectul într-un univers transmedia.'


"Suntem onorați să lansăm acest film în cinematografe în premieră mondială, este de altfel și unica ocazie în care filmul poate fi vizionat în formatul 3D de către spectatorii români. Inițial, când am prezentat pentru prima dată ideea proiectului, nimeni nu a crezut că vom reuși să îl și punem în practică pentru că are un grad de complexitate sporit atât din punct de vedere conceptual, cât și tehnologic. Am folosit tehnologia 3D pentru că ne-am dorit să construim o portretizare cât mai autentică, cât mai imersivă a fiecărui copil-ministru. Conform unui studiu științific, oamenii tind să rețină mult mai bine un portret 3D în comparație cu unul 2D. Copiii pot deveni liderii de mâine, iar viziunea lor de astăzi poate schimba lumea în care trăim", a declarat regizoarea Ioana Mischie.

Spectatorii din primul week-end se vor bucura de numeroase concursuri și tombole organizate de către echipa de distribuție a proiectului. Guvernul Copiilor este film produs de Storyscapes și Studioset, cu sprijin tehnologic UNATC-CINETic și distribuit național de Studioset și Cinema Infinit.

Vezi și: Cum își programează viața milionarii. Ce fac altfel decât noi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel