Guvernul, conflict cu Klaus Iohannis. A fost sesizată CCR

CCR
CCR

Curtea Constituţională a României a fost sesizată de Guvernul României privind un conflict de natură instituţională cu preşedintele Klaus Iohannis, care nu a semnat încă nominalizările interimarilor la ministerele vacantate de miniştrii ALDE demisionari. 

Executivul a trimis CCR o plângere spunând că în momentul de faţă există un conflict cu administraţia prezidenţială. Guvernul apelează la judecătorii CCR pentru a se clarifica situaţia cabinetului Dăncilă, după ce preşedintele  nu a răspuns privind nominalizările trimise de premierul Viorica Dăncilă pentru interimarii la ministerele vacantate de cei de la ALDE.

"Este absolut incalificabil modul în care candidatul Iohannis se foloseşte de tribuna oficială a Administraţiei Prezidenţiale pentru a-şi lansa mesajele de campanie. Miercurea trecută refuza nejustificat numirea de miniştri în Guvernul României. O săptămână mai târziu, domnul Iohannis blochează din nou numirea miniştrilor interimari în Guvernul României, refuzând de data aceasta să dea un răspuns. Suntem într-o situaţie fără precedent, o situaţie de confuzie şi dezechilibru generată de comportamentul iresponsabil şi egoist al preşedintelui. Domnul preşedinte Iohannis are obsesia blocajelor. (...) Şi pentru că românii merită să nu fie implicaţi şi sacrificaţi de către preşedinte în numele ambiţiei prezidenţiale, Guvernul României va sesiza Curtea Constituţională pentru a reclama un conflict juridic cu şeful statului. Românii nu au de ce să asiste la acest spectacol de prost gust pe care îl fac cei cărora le-au dat votul. Fie că realizează sau nu, tot la vot vor fi sancţionaţi pentru toate aceste dovezi de egoism, de inconştienţă şi de lipsă de responsabilitate pentru ţară", a susţinut Dăncilă la sediul PSD. 

Preşedintele nu a spus nimic legat de aceste nominalizări, chiar dacă i-a promis premierului că va răspunde în cel mai scurt timp la solicitare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel